Afslank Artikelen

6 voedingsmiddelen die je moet vermijden als je wilt afvallen

Inleiding
Slank zijn en afvallen wordt in de maatschappij van vandaag steeds belangrijker. Er zijn echter steeds meer mensen die ongezond leven en slecht eten, waardoor ze dus gedoemd zijn te dik te worden. In de media ziet men alleen maar slanke modellen en het wordt steeds duidelijker dat dik zijn onbegeerlijk is. En hoewel de meeste mensen erkennen dat ze niet juist eten en op zoek zijn naar een manier waarop ze dit kunnen veranderen blijkt nog steeds dat men niet genoeg weet over gezond eten.
Men blijft voedingsmiddelen eten die ongezond zijn en vaak gebeurt dit zonder dat men het zelf weet. Hieronder volgt een overzicht van producten die vermeden moeten worden wil men afvallen.

Producten die veel calorieën en vetten bevatten
Het is inmiddels bekend dat vetten en calorieën de meest voorkomende oorzaken zijn van aankomen en overgewicht. Producten die veel vetten en calorieën bevatten zijn snacks, gefrituurde producten en chocolade. Producten zoals chocolade bevatten eveneens veel suikers die uiteindelijk in het lichaam omgezet worden in vetten en welke ook als zodanig worden opgeslagen. Hierdoor komt iemand die wil afvallen juist aan. Vermijd deze producten dus als je wilt afvallen en gebruik andere producten er voor in de plaats, zoals fruit en groente. Deze voedingsmiddelen bevatten namelijk veel vezels welke je een vol gevoel geven. Hierdoor eet je minder en vezels zijn ook nog eens goed voor je darmen. Je verminderd door het vermijden van vette calorie rijke producten ook gezondheidsrisico’s, wat natuurlijk helemaal mooi is.

Junkfood dat veel suiker en vet bevat
Junkfood neemt een belangrijke plaats in in de wereldwijde keuken. Veel mensen hebben geen tijd meer door de drukte van hun werk om thuis te koken en eten vlug even wat ‘fast food’. En hoewel fast food vlot gegeten wordt kan het erg lang duren voordat je de gevolgen van dit ongezonde eten er weer af hebt. Dit soort eten bevat namelijk een gigantische hoeveelheid vet, calorieën en suikers welke natuurlijk stuk voor stuk funest zijn voor de slanke lijn. Onderzoek heeft aangetoond dat dit soort producten geen enkele voedingswaarde heeft en door dit soort producten veelvuldig te eten ontzeg je je lichaam een hoop voedingsstoffen die het nodig heeft. Door de grote hoeveelheid calorieën loop je eveneens het risico problemen met je bloeddruk te krijgen evenals hartproblemen. Als je dus probeert af te vallen is het noodzakelijk dat je met een grote boog om dit soort producten heen loopt. Door dit te doen kun je echt afvallen binnen een afzienbare tijd.

Sappen en andere drankjes die veel suikers bevatten
Frisdranken zoals soda’s en sappen zoals voorverpakte sinaasappelsap zijn erg lekker maar bevatten een gigantische hoeveelheid suiker. Ze geven je echter na het drinken een alert gevoel, wat overigens door de grote hoeveelheid suiker komt, en hierdoor is het moeilijk dit soort dranken links te laten liggen. Het spreekt voor zich dat de hoeveelheid suiker niet goed is voor de lijn. Suikers worden namelijk in het lichaam omgezet in vet. Nu is dit op zich niet zo heel erg, maar omdat het hier om grote hoeveelheden vet gaat is het teveel voor je lichaam. Je lichaam zal suiker dus omzetten in vet en dit als zodanig in je lichaam opslaan. Het is echt noodzakelijk dit soort producten te vermijden als je af wilt vallen want je wordt alleen maar dik van frisdrank en voorverpakte sappen.
Het lastige met frisdranken is dat het overal verkocht wordt en het is dus heel verleidelijk een fles cola te kopen. Vooral de zogenaamde ‘zero sugar’, of ‘light’ of ‘diet’ varianten van frisdrank zijn funest voor de slanke lijn omdat ze suikervervangers bevatten, welke zelfs schadelijk voor het lichaam kunnen zijn. Neem in plaats van frisdrank een kopje groene thee, welke je stofwisseling zal bevorderen en waardoor je dus afvalt.

Zout en vocht opeenhoping
Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat de meeste mensen ongeveer 50 procent te veel zout eten. Dit komt vaak doordat mensen voorverpakte en voorbewerkte voedingsmiddelen eten, die een hele hoop zout bevatten. Teveel zout in het lichaam leidt ertoe dat het lichaam vocht begint vast te houden. Dit is niet alleen ongezond, maar het zorgt er ook voor dat je te dik wordt. Het wordt daarom aangeraden zout te vermijden als je op dieet bent. Als je helemaal niet zonder zout kunt moet je proberen producten te vinden die weinig zout bevatten. Lees daarom altijd het etiket van het product zodat je weet wat erin zit. Kies voor producten die ‘weinig zout’ op het label hebben staan of ‘geen toegevoegd zout’. Helemaal goed is het als je zelf je maaltijden bereidt met verse producten en zelf een snufje zout toevoegt.

Alcohol en een hoog cholesterol gehalte
Alcohol heeft geen enkele voedingswaarde en daarnaast bevat het ook nog eens veel cholesterol. Dit maakt je niet alleen dik, maar het is ook een risico voor je gezondheid. Alcohol staat er om bekend lever kanker te kunnen veroorzaken of een extreem hoge bloeddruk. Laat de alcohol dus links liggen en kies voor drinken dat weinig calorieën bevat zoals magere melk. Water is natuurlijk altijd goed. Het kan wat saai zijn in het begin, maar de voordelen op de lange termijn wegen zwaarder dan de vele nadelen die je op de korte termijn kunt ervaren.

Schrijf een reactie