Afslank Artikelen

Acupunctuur voor Gewichtsverlies

Wanneer je met een nieuwe methode begint om gewicht te verliezen is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen voordat je begint. Acupunctuur is één van de methodes om gewicht te verliezen en in dit artikel kun je meer over acupunctuur en de invloed op het gewicht ervan te weten komen.

Wat is Acupunctuur?
Acupunctuur is een oude Chinese geneeswijze. Het doel van acupunctuur is het herstellen en verbeteren van zowel de fysieke als de psychologische aspecten van de mens. De essentiële substantie van het leven, Qi, wordt met behulp van naalden hersteld die op verschillende delen op het lichaam worden geplaatst. Enkele voordelen van acupunctuur zijn:
• Een betere spijsvertering
• Meer controle over emoties
• Een beter metabolisme
• Een verminderde eetlust

Het gebruik van Acupunctuur
Acupunctuur wordt gebruikt om zowel het endocriene systeem, het zenuwstelsel en de eetlust te beïnvloeden. Deze worden aangetast door de punten waar de naalden worden geplaatst. De acupunctuurtherapie wordt toegepast omdat men dankzij deze therapie de meeste voedingsstoffen uit het eten haalt, het lichaam meer energie krijgt en men gecontroleerder eet.
Het verhelpen van stress en het in bedwang houden van de eetlust zijn de elementen van acupunctuur waarmee je gewicht kunt verliezen.
Acupunctuur voor puur gewichtsverlies werkt op een specifieke manier. De eetlust wordt bewerkt en het lichaam wordt psychologisch in balans gebracht waardoor de lekkere trek ook vermindert. Acupunctuur combineert voedsel met een helende werking, kruiden en oefeningen om de resultaten van de therapie te vergroten. Acupunctuur maakt gebruik van een aantal kruiden die helpen bij het verwijderen van ongezonde stoffen die zich in het lichaam bevinden.

Voor- en Nadelen van Acupunctuur

Voordelen
• Acupunctuur is een oude methode die goed werkt.
• Deze methode kan je helpen om gewicht te verliezen
• In het algemeen heeft acupunctuur een gezonde werking op het hele lichaam en kan het ook helpen andere ziektes te voorkomen en stress te verminderen.

Nadelen
• De therapie kan voor sommigen te duur of onhandig zijn.
• Het kan soms langer duren voordat resultaten zichtbaar zijn op het gebied van gewichtsverlies.
• De natuurlijke ingrediënten die worden gebruikt tijden deze therapie kunnen voor buikproblemen zorgen.

De Veranderingen in uw Lichaam
De veranderingen van zowel de eetlust als het metabolisme kunnen al na een eerste sessie worden gezien. Als je een aantal kilo’s kwijt wilt dan zullen meerdere sessies nodig zijn. Dit hangt voornamelijk af van de huidige gezondheid en je gewicht.
Acupunctuur zal je lichaam met gewichtsverlies helpen. De zon gaat echter niet voor niets op dus er zijn wel een aantal inspanningen nodig. Om te beginnen moet je doorzetten en vooral niet afhaken. Het is belangrijk dat, als je gewicht wilt verliezen, je naast de acupunctuur therapie ook de nodige oefeningen doet en een gebalanceerd dieet volgt. Probeer om binnenshuis wat oefeningen te doen zoals Yoga en Pilates.

De Gevolgen van Acupunctuur
Acupunctuur heeft geen bijwerkingen en er is ook geen kans dat je er verslaafd aan zal worden. Acupunctuur is een natuurlijke manier om gewicht te verliezen maar het moet wel vaker herhaald worden als je succesvol wilt afvallen. Het effect van acupunctuur is groter wanneer je een gezond dieet aanhoudt en er voor zorgt dat je voldoende lichaamsbeweging krijgt.
Als je met overgewicht te maken hebt kan acupunctuur een natuurlijke en efficiënte oplossing voor je zijn.

Schrijf een reactie