Afslank Artikelen

Afslanken in een kuuroord -Afslanken in stijl en met plezier

Ben je het zat om steeds maar dezelfde training af te werken? Heb je genoeg van rondjes rennen in het park? Misschien is dan het moment gekomen om jezelf te verwennen en weer motivatie op te doen in een afslankkuuroort.

Wat zijn afslankkuuroorden?
Net als een gewoon kuuroord of wellness centrum ga je naar een afslankkuuroord om je te laten verwennen en te ontspannen. Afslankkuuroorden bieden echter meer; hier kun je programma’s volgen die speciaal gericht zijn op afvallen: afslankoefeningen, gezond eten, en uiteraard ook wellness. In tegenstelling tot afslankkampen zijn afslankkuuroorden niet zo streng of extreem. Je wordt geholpen op een natuurlijke en gezonde manier een goede start te maken met een afslankprogramma.

Hoe gaat het in z’n werk?
Wanneer je een afslankkuuroord ga je eerst langs bij de afslankcoach. Hij of zij zal je toestand evalueren en samen met jou je afslankdoelen en je afslankprogramma opstellen.
Afslankkuuroorden bieden talloze holistische en ontspannende behandelingen aan zoals bijvoorbeeld massages, aromatherapie, en scrubsessies. Daarnaast worden ook behandelingen en activiteiten aangeboden die specifiek gericht zijn op mensen die af willen vallen zoals bijvoorbeeld body wraps, fitness klasjes, dieetcursussen, kookcursussen en meditatie. Tijdens de kookcursussen wordt je geleerd hoe je gezond en tegelijkertijd lekker kunt koken.

Fitness hoeft niet saai te zijn

Naast een gewone fitness ruimte waar je dezelfde oefeningen kunt doen als op je eigen sportschool, bieden afslankkuuroorden vaak ook fitnessklassen aan die een stuk opwindender zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan paardrijden, bergwandelen, golfen, of tennissen. Wanneer het minder goed weer is kun je binnen terecht. Deskundige instructeurs leren je yoga, buikdansen, pilates of bommen. Veel mensen ontdekken hier hoe leuk deze activiteiten zijn en blijven er thuis mee doorgaan. Een van de goede dingen van afslankkuuroorden is dat je plezier kunt hebben en kunt ontspannen, maar niet, zoals bij bijvoorbeeld een gewone strandvakantie, de hele tijd tegen de verleidingen van ongezond eten en alcohol hoeft te vechten.

Afslankkuuroorden worden steeds populairder. Het is een ideale manier om te ontspannen, plezier te hebben en tegelijkertijd aan je gezondheid te werken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer afslankkuuroorden hun deuren openen.
De meest succesvolle kuuroorden zijn die, die erin slagen een plezierige en onstpannen sfeer te creeëren. De dingen die je moet doen om af te slanken worden daardoor leuk en niet zo doodserieus. Daarnaast is een vakantie in een afslankkuuroord de perfecte gelegenheid kennis te maken met gezonde activiteiten en gezond en lekker eten. Omdat alles in een plezierige en ontspannen sfeer gebeurd is de kans groot dat je thuis doorgaat met de dingen die je in het kuuroord geleerd hebt.

Wanneer jij niet zoveel zin hebt in weer een streng dieet en dodelijk serieus fitnessprogramma, is een vakantie in een afslankkuuroord een goed idee. Je zult merken dat afslanken ook leuk kan zijn.

Schrijf een reactie