Afslank Artikelen

afslanken met de juiste houding

De drie beste motivaties om af te vallen

Afvallen is een hele uitdaging. Je bent niet gemakkelijk van die extra kilo’s af. Miljoenen mensen over de hele wereld proberen af te vallen en er is dan ook geen gebrek aan afslankproducten, dieeten en trainingsprogramma’s. Het valt niet mee om uit al die afslankprogramma’s dat programma te vinden dat het best bij jouw lichaam en karakter past.
De overgrote meerderheid van de mensen die aan een dieet of afslankprogramma meedoen slagen er niet in definitief af te vallen. Het grootste struikelblok is de motivatie. Het blijkt ontzettend moeilijk om zo lang gemotiveerd te blijven. Je kunt het juiste dieet hebben gevonden, het juiste trainingsschema en de perfecte supplementen – als je niet gemotiveerd genoeg bent houd je het nooit vol.
Zonder de hulp van lotgenoten of mensen die weten wat het is om af te vallen blijkt het moeilijk gemotiveerd te blijven als we, na wat succes in het begin. opeens niet zo veel gewicht meer verliezen.
Hoe zou je nu jezelf kunnen motiveren? Waar haal je de motivatie vandaan om toch door te gaan?

De drie beste motivaties om je afslankprogramma vol te houden….

1.Probeer honderd redenen te vinden waarom je wilt slagen. Dat lijkt misschien veel, maar iedereen die echt wil af vallen is in staat honderd goede redenen te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan je gezondheid, de kans op vroegtijdig overlijden door hart- en vaatziektes, je zelfvertrouwen, je uiterlijk, het feit dat mensen je beoordelen en misschien zelfs discrimineren, enz., enz. Probeer je slanke ik te visualiseren en kijk hoe dat je leven zal veranderen.
2.Blijf positief. Tijdens je afslankproces zul je ongetwijfeld met tegenslagen te maken krijgen. Soms lijkt er echt geen vooruitgang meer in te zitten, soms lijken alle omstandigheden tegen te zitten. Bedenk altijd wat je al bereikt hebt en laat tegenslagen nooit de reden zijn om maar helemaal met het afslanken te stoppen.
3.Stel steeds hogere doelen. Het is waar dat je, zeker als je begint, het beste bescheiden, realistische doelen kunt stellen. Zo bouw je zelfvertrouwen op en voorkom je dat je gefrustreerd raakt. Maar ga nu niet als je zo’n doel hebt bereikt op je lauweren rusten – stel direct weer een hoger doel!

De juiste mindset voor succesvol afslanken

Wanneer je je deze drie motiverende factoren eigen hebt gemaakt, moet je je nog de juiste mindset aanleren. De meeste dieet- en oefenplannen werken, maar of ze ook voor jou werken hangt van jou mentaliteit af. Stop met je zorgen maken en laat geen negatieve gedachten meer toe. Een gezonde geest in een gezond lichaam!

Afvallen is moeilijk, maar als we ons realiseren hoe ons leven zal veranderen als we ons overgewicht kwijtraken vinden we voldoende motivate. Blijf dus positief en ga vandaag nog aan de slag!

Schrijf een reactie