Afslank Artikelen

Afslanken? Voeg zoete aardappelen toe aan je menu

Er zijn veel gezonde groenten, maar sommige zijn nog gezonder dan andere. Een van de beste aanvullingen op je dieet zijn zoete aardappelen. Zolang je de zoete aardappels op de juiste manier bereidt en geen suiker toevoegt kun je nauwelijks gezonder eten.

Wat kunnen zoete aardappels voor je doen?
Zoete aardappels zijn niet alleen heel gezond, maar ook erg lekker. Ze zitten vol voedingstoffen en ze bevatten nauwelijks calorieën. Daarnaast helpen ze je af te vallen.

  • Allereerst zitten zoete aardappels vol met vezels Die zorgen ervoor dat je snel vol zit zonder dat je veel calorieën hoeft te consumeren. Omdat je sneller vol zit heb je minder trek in calorierijke voedingsproducten.
  • Daarnaast bevatten zoete aardappels carotenoïden die voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel zorgen. Wanneer je bloedsuikerspiegel gelijk blijft heb je minder zin in zoetigheid of andere ongezonde tussendoortjes.

Kies de juiste zoete aardappels
In de winkel vind je meestal twee soorten. De gele zoete aardappel heet een wat drogere structuur. Wat de structuur betreft lijken ze nog het meest op gebakken aardappels. Oranje zoete aardappels zijn vochtig, zacht en zoeter dan de gele soort.

Je kunt het beste kleinere aardappelen zonder plekjes kiezen. Plekjes kunnen al snel de hele aardappel doen rotten. Bewaar ze niet in de koelkast, daar worden ze minder lekker van.

Het koken van zoete aardappels.
Er zijn verschillende manieren om zoete aardappels te koken. Hoe je het doet hangt van jouw smaak af. De gele zoete aardappels kun je goed gebruiken om gewone aardappels te vervangen, de oranje soort geeft gerechten een zoete smaak.

  • Je kunt zoete aardappels bereiden in de magnetron, de grill en de oven. Je kunt ze ook koken als gewone aardappelen, maar dan kun je ze beter niet eerst schillen; anders verliest de aardappel haar zoete vocht.
  • Laat de schil om de aardappel zitten, snijdt de aardappel in blokjes en kook ze. Je kunt ze in allerlei gerechten gebruiken of er puree van maken.
  • Bak of rooster de aardappels Besprenkel de aardappels eerst met wat olijfolie en wat kruiden.

Voeg zoete aardappels toe aan je dieet
Je kunt natuurlijk altijd gewone aardappels vervangen door zoete aardappels. Je kunt ze ook aan andere schotels toevoegen of ze als bijgerecht serveren. Wanneer je een beetje experimenteert zul je al snel vele smakelijke toepassingen vinden.

Door zoete aardappels aan je dieet toe te voegen krijg je veel extra voedingsstoffen binnen zonder dat je tegelijkertijd veel calorieën opneemt. Door het eten van zoete aardappels zit je ook eerder vol en is het gemakkelijker de lekkere zoete trek in bedwang te houden. Een ander voordeel is dat het op talloze manieren kan worden bereid. Probeer het eens en ontdek hoe zoete aardappels je leven kunnen verrijken.

Schrijf een reactie