Afslank Artikelen

Afslanken – Waarom ontbijten zo belangrijk is

Heel ons moderne leven draait om de klok. Hoewel we veel apparaten hebben die ons leven gemakkelijker maken hebben we toch minder tijd om te slapen dan onze voorouders. Onze dagen zijn gevuld met talloze taken en afspraken. We eten wat we te pakken kunnen krijgen en gunnen onszelf niet de tijd om gezond te eten.

Veel mensen die af willen vallen denken dat te kunnen doen door regelmatig een maaltijd over te slaan. Helaas doe je daarmee je lichaam te kort en val je er ook niet mee af.

Wanneer je bijvoorbeeld je ontbijt overslaat zul je tijdens de lunch meer honger hebben en dus meer eten. Goede kans trouwens dat je in de loop van de ochtend al ergens een ongezonde snack hebt opgepikt.

Waarom zou je ontbijten?

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat hebben we vast al van onze ouders gehoord, maar daar zoals wel vaker niet naar geluisterd. Wat wisten onze ouders daar nu van? Toch hadden ze gelijk. Waarom is het ontbijt nu zo belangrijk?

Ons lichaam is zo geprogrammeerd dat het ons signalen geeft wanneer het rust of voedsel nodig heeft. Eten is nodig om ons lichaam van energie te voorzien die we nodig hebben onze dagelijkse activiteiten te volbrengen. Ons lichaam deze brandstof onthouden kan rampen veroorzaken in onze spijsverteringsorganen.

Ons lichaam heeft slaap nodig om zichzelf te herstellen en vernieuwen. Tijdens de slaap verbruiken we nog steeds wat energie. Dat verklaart waarom we ‘s-morgens hongerig wakker worden. Wanneer je de vereiste acht uur hebt geslapen, heb je je lichaam acht uur voedsel onthouden. Je stofwisseling mag dan misschien wat vertraagd zijn geweest, ze is niet helemaal tot stilstand gekomen.

Ontbijten is essentieel

Een goed ontbijt is van vitaal belang voor een goede gezondheid. Je wordt er helderder van en je lichaam en je stofwisseling komen in het juiste ritme voor de taken die je wachten. Wanneer je gezond ontbijt is de kans groot dat je de verleiding om te snacken kunt weerstaan.

Een van de gevolgen van het overslaan van maaltijden is het ontstaan van zweren. Zweren ontstaan door inwerking van zoutzuur en pepsine op de maagwand Zweren zijn extreem pijnlijk en moeten vaak operatief verwijderd worden.

Overeten – vreetbuien – kunnen een ander gevolg zijn van het niet eten van een ontbijt. Wanneer je extreem hongerig bent eet je al snel te snel en te veel.

Ontbijt!

Wanneer je serieus wilt afvallen zul je je goed moeten laten informeren hoe je dat het beste kunt doen. Niet ontbijten hoort daar zeker niet bij. Minder eten is een veel beter oplossing dan jezelf uithongeren
Eet een evenwichtig en gezond ontbijt. Wanneer je toch nog zin hebt om te snacken neem dan een stuk fruit. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Schrijf een reactie