Afslank Artikelen

Afslankmotivaties

Hoe kun je jezelf het beste motiveren als je wilt afslanken?

Afslanken is niet eenvoudig. Je zult talloze obstakels op je weg vinden. Soms lijkt het alsof je eindelijk op de goede weg bent, en dan komt er weer een periode dat je maar niet verder komt. We zullen vaak in de verleiding komen de strijd te staken. Maar dat betekent ook dat we zullen moeten accepteren dat we te dik zijn, dat we er niet zo leuk uitzien als we zouden kunnen, en belangrijker nog, dat we een groter kans lopen op allerlei ziektes. Dat is dus geen optie.

Er is bepaalt geen gebrek aan afslankproducten. Je kunt gerust stellen dat we er mee dood worden gegooid. Open je computer, doe je TV aan of loop alleen maar langs een paar bushokjes. Goede kans dat je een advertentie voor een nieuw dieet, afslankproduct of de laatste fitnessrage tegenkomt. De middelen zijn er dus, wat vaak ontbreekt is de juiste motivatie.

Om af te kunnen vallen moet je een sterke wil en veel doorzettingsvermogen hebben. Je moet op en top gemotiveerd zijn. Wanneer je voor jezelf niet zo uit de losse pols een tiental redenen kunt verzinnen waarom je zou willen afvallen, zou je daar eerst eens over na moeten denken voor je aan een afslankprogramma begint. Om je op de weg te helpen hebben we hier wat dingen op een rijtje gezet die je zouden kunnen motiveren.

Zo motiveer je jezelf om af te vallen

1.Wees trots op jezelf – zelfs als je maar 1 of 2 kilo bent afgevallen. Ook daarvoor heb je al veel moeten doen. Je hebt daarvoor misschien al een heerlijk stuk gebak moeten laten staan. Vier die kleine overwinningen. Elke kleine stap leidt je tot je doel.
2.Vind rolmodellen. Lees succesverhalen van mensen die hun doel al hebben bereikt. Leer hoe zij problemen hebben overwonnen en niet bij de pakken neer zijn gaan zitten wanneer ze een terugval hadden. Waarom zou jij niet hetzelfde kunnen doen wat zij gepresteerd hebben?
3.Houd je doelen voor ogen – er zullen tijden komen dat je het echt niet meer ziet zitten en ermee wilt stoppen. Schrijf je doelen op en lees ze over wanneer je in de put zit. Je zult zien dat je al heel veel hebt bereikt. Door de doelen te lezen weet je waar je staat; wat je al hebt bereikt en waar je naar toe wilt. Zo blijf je gefocused op je succes.

Dit zijn slechts een paar van de dingen die je kan doen om gemotiveerd te blijven. Neem eens de tijd om voor jezelf zoveel mogelijk dingen op te schrijven die jou kunnen motiveren door te gaan. Afslanken is moeilijk, maar niet onmogelijk. Er zijn voldoende voorbeelden van mensen die het wel is gelukt. Voor elk probleem bestaat een oplossing. Het belangrijkste is dat je positief blijft en door weet te zetten.

Schrijf een reactie