Afslank Artikelen

Afslankpleisters – werken die echt?

Je hebt vast al over heel veel afslankproducten gehoord; drankjes die vet verbranden, supplementen, afslankthee, lotions en pleisters. Jawel pleisters. Als er anticonceptiepleisters bestaan, waarom dan geen afslankpleisters? Maar wat zijn dat dan voor pleisters, waar zijn ze van gemaakt, en vooral: werkt het ook echt?

Wat is een afslankpleister?
Een dieetpleister dient het lichaam medicijnen toe middels de huid. Stel je je huid voor als een grote spons die van alles en nog wat absorbeert. De afslankpleister bevat afslankmedicijnen die, als de pleister wordt aangebracht, langzaam door de huid worden geabsorbeerd.

Er zijn vele producten zoals Dietrine, Zyapex en Le Patch die in de vorm van pleisters wordt aangeboden. De medicijnen in de pleisters verminderen de eetlust en voorkomen over-eten.

Waarom zou je deze afslankpleisters gebruiken?
De vraag waarom je deze pleisters zou gebruiken ligt voor de hand. De meeste mensen vertrouwen op meerdere producten om gewicht te verliezen. Ze nemen supplementen, drankjes tabletten in en sommigen zweren zelfs bij intraveneuze transfusies. Al deze producten kunnen vervangen worden door de afslankpleister, die alleen maar op strategische plekken op het lichaam moet worden aangebracht. Dit is goed nieuws voor hen die bang zijn voor naalden, die moeite hebben met het slikken van capsules of tabletten of voor hen die geen kans zien op regelmatige tijden afslankdrankjes te drinken.

De pleister zorgt ervoor dat 95% van de chemicaliën die het bevat worden opgenomen – dat is een stuk meer dan dat van andere medicijnen die je zelf in moet nemen.

De nadelen
Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Er is namelijk een groot nadeel aan het product verbonden. De meeste bedrijven die deze afslankpleisters maken, verstrekken het publiek verkeerde informatie. Daardoor gelooft een deel van de mensen dat deze pleisters gebruikt dat ze met deze pleisters hun overgewicht effectief te lijf kunnen gaan. Ze hoefen alleen maar een paar pleisters te plakken en te wachten op het resultaat.

Afslankpleisters kunnen een belangrijke rol spelen in een afslankprogramma, gebruik je ze echter zonder meer te gaan bewegen en je voedingspatroon te wijzigen dan helpen ze weinig. De pleister zou moeten dienen als extra steuntje in de rug voor het maken van de juiste voedselkeuze en het zorgen voor voldoende beweging. Beweging en een verandering van de levenstijl blijven de belangrijkste bouwstenen voor een succesvol afslankprogramma. De pleisters helpen echter prima om de lekkere trek in bedwang te houden, vooral in die situaties waar de verleidingen groot zijn.
Kun je dus stellen dat afslankpleisters werken? Het antwoord is ambigue en hangt af van de gebruiker. Iemand die de pleisters op z’n lichaam plakt maar niets verandert aan zijn ongezonde levenstijl zal in het geheel geen resultaten zien. Iemand die echter veel beweegt en vet- en suikerrijk voedsel links laat liggen valt ook zonder de pleisters af. In een aantal gevallen kunnen de pleisters echter helpen je op het rechte pad te houden. Dus, of je nu afslankpleisters gebruikt of niet, het feit dat je kilo’s kwijtraakt wordt niet veroorzaakt door de pleisters, maar is alleen te danken aan jouw gezondere levenstijl!

Schrijf een reactie