Afslank Artikelen

Afslanksalons, de nieuwste trend op het gebied van afvallen – zijn ze effectief?

De markt wordt momenteel overspoeld met duizenden verschillende middelen en methodes om af te vallen. Elke dag komen er nieuwe producten en oplossingen bij. Het aantal mensen met overgewicht neemt toe. Het aantal mensen dat wanhopig op zoek is naar manieren om af te vallen neemt toe. En het aantal aangeboden oplossingen neemt toe. Eén van de nieuwste trends op het gebied van afvallen is de ‘afslanksalon’.

Ongetwijfeld heb je hier al eens over gehoord of gelezen. Er is een grote hype rondom dit nieuwe fenomeen gaande, waarbij allerlei wilde verhalen de rond doen. Wat is nu waar en wat is niet waar omtrent deze afvalsalons? Is dit een effectieve, snelle en gemakkelijke methode om af te vallen? Of is dit een niet-werkende afslankmethode?

Veel mensen reageren met verbazing en ongeloof. Hoe kan het nu waar zijn dat je kunt afvallen terwijl je helemaal niet traint en hetzelfde blijft eten als voorheen? Wat voor apparaten gebruiken ze dan wel, waarmee je op wonderbaarlijke wijze je vetlagen kwijtraakt? Onderstaand worden enkele van deze veel gestelde vragen beantwoord.

Wat zijn afslankapparaten?

Afslanksalons ofwel ‘wondershops’ hebben een aantal afslankapparaten staan, waarvan men beweert dat ze effectief zijn. Dit zijn onder meer ‘body wraps’, infrarood machines en elektrostimulatie apparatuur. Dit is de ‘new age’ technology waarmee mensen op gemakkelijke wijze gewicht kunnen verliezen.

In werkelijkheid heeft deze apparatuur echter geen enkel effect. Diverse onderzoeken hebben laten zien dat deze apparatuur helemaal geen gewichtsverlies bewerkstelligt. Ook is de bewering dat bepaalde machines in staat zijn calorieën vloeibaar te maken nonsens. Al deze apparatuur werkt alleen aan de oppervlakte van het lichaam en draag niet bij tot werkelijk gewichtsverlies.

Denk maar eens na: hoe kun je nu in zo korte tijd gewicht verliezen zonder daar iets voor te hoeven doen? Vele mensen volgen langdurig een strikt dieet en zelfs dan zijn er nog onder hen mensen die geen kilo kwijt raken. Al deze beweringen zijn reclamepraatjes en marketing slogans, niet meer dan dat. Ze zijn niet op wetenschappelijke feiten gebaseerd.

Afslanksalons geven toelichting op hun beweringen

De laatste tijd is er in diverse landen ophef ontstaan over de afslanksalons en de claims die ze maken. In het bijzonder in Singapore, waar de afslanksalons als paddestoelen uit de grond zijn gerezen, is er veel ophef ontstaan. De salons hebben tenslotte moeten toegeven aan de eisen van diverse organisaties om hun beweringen met wetenschappelijke feiten en onderzoeken te staven. Zij moesten daarbij de volgende wetenschappelijke vragen beantwoorden:

1.Hoe is het mogelijk om gewicht te verliezen met behulp van afslankapparatuur zonder de inname van calorieën te verminderen en de fysieke activiteit te vergroten?
2.Hoe is het mogelijk om gewicht te verliezen met een gelijkblijvende hoge inname van calorieën?
3.Hoe is het mogelijk om afslankapparatuur te gebruiken en daarmee blijvend af te slanken?
4.Hoe is het mogelijk dat afslankapparatuur de absorptie van vet in het lichaam blokkeert?
5.Hoe is het mogelijk om met afslankapparatuur gedurende meer dan 4 weken 3 pond per week te verliezen?
6.Hoe is het mogelijk dat met afslankapparatuur alle gebruikers gewicht verliezen?

Als je een volgende keer op zoek gaat naar een manier om af te vallen, overtuig je zelf er dan van dat de methode op wetenschappelijke feiten is gebaseerd.

Schrijf een reactie