Afslank Artikelen

Afslanktips

Bereik je afslankdoelen – ga wandelen!

Afslanken is voor heel veel mensen een hele opgave. We doen er van alles aan: we proberen de nieuwste oefeningen en schaffen de nieuwste fitnessapparaten aan. Alles in de hoop dat ons lichaam er uiteindelijk perfect uit komt te zien. Nu er zoveel hightec fitnessapparaten op de markt zijn vergeten we bijna dat je ook zonder apparaten af kunt vallen. Wist je dat je voor een van de meest effectieve afslankoefeningen helemaal geen fitnessapparaat nodig hebt?

Inderdaad! Niets is beter dan een stevige wandeling. Niets helpt ons beter de overtollige kilo’s kwijt te raken. Je hoeft dus geen lid van een sportschool te zijn en je hoeft je ook niet in te schrijven voor een aerobics klasje. Dat scheelt een hoop geld! Door alleen maar regelmatig te wandelen kun je dat sexy lichaam krijgen waar je altijd van hebt gedroomd.

Wandelen om af te vallen – effectief en gratis!

Tijdens het lopen kun je sneller calorieën verbranden dan met welke andere vorm van fitness of afslankoefening dan ook. Het is waar dat je tijdens het joggen nog meer calorieën verbrandt, maar omdat je daar veel meer energie en kracht in moet investeren, houdt je dat minder lang vol. Het hangt uiteraard van de lengte van de wandeling af, maar op de lange duur is wandelen een effectiever. Met een stevige wandeling verbrandt je 75 tot 100 calorieën en wanneer je in de bergen wandelt verbrandt je zelfs 250 calorieën. Het geheim van wandelen is dat je er plezier aan beleeft.

Er zijn veel manieren om van wandelen een plezierige manier van afvallen te maken. Hier vind je een paar effectieve tips die je helpen meer plezier in het wandelen te krijgen zodat afvallen niet de gebruikelijke martelgang wordt, maar een ervaring waar je later met plezier op terugkijkt.

Tips voor het wandelen

1.Vind geschikte schoenen – ze moeten zo comfortabel mogelijk zijn. Let er vooral op dat je tenen voldoende ruimte hebben. Er is niets op tegen om modieuze schoenen uit te kiezen – als ze maar lekker lopen. Zo ben je niet alleen gezond bezig maar laat je je ook nog eens van je hippe kant zien!
2. Draag goede sokken – hierdoor wordt wrijving en irritatie tussen je schoenen en je voet voorkomen.
3.Kies een ruime schoenmaat, je voeten moeten kunnen ademenen. Het kan voorkomen dat je voeten een beetje opzwellen tijdens het wandelen – dan is het prettig als je schoenen daar de ruimte voor bieden.
4.Let op je houding – loop rechtop en zorg dat je rug ontspannen is. Dit voorkomt spierpijn en andere kleine blessures.
5.Kijk zoveel mogelijk rechtuit en houd je nek recht – dit voorkomt nek- en spierpijn.
6.Draag voor je veiligheid reflecterende kleding wanneer je in het donker loopt.
7.Neem als je in het donker wandelt altijd een zaklamp mee.

Schrijf een reactie