Afslank Artikelen

Afvallen door een onverhit voedsel dieet

Je hebt ongetwijfeld mensen horen praten over een onverhit voedsel dieet, in het kort raw-foodism genoemd. Ze hebben je zonder twijfel verteld hoe ontzettend gezond zo’n dieet is en hoeveel baat je lichamelijke gesteldheid er wel niet bij heeft. Vroeg jij je ondertussen af waar ze het over hadden? Misschien zag je wel rauw vlees en oesters voor je. Niet een erg aantrekkelijk vooruitzicht, wel?

Wat is onverhit of rauw voedsel?
Met raw-foodism wordt niet letterlijk rauw voedsel bedoeld, het gaat meer om onbewerkte voedingsmiddelen eten. En dit doe je waarschijnlijk voor een gedeelte al met je huidige dieet of voedingspatroon. Als je bijvoorbeeld op rauwe groenten knabbelt of fruit eet.
Met rauwe voedingsmiddelen worden dus producten bedoeld die onbewerkt zijn en waar geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd zijn. Daarnaast wordt met raw-foodism bedoeld zoveel mogelijk producten die rauw gegeten kunnen worden ook daadwerkelijk onverhit te eten. Hiermee worden de vitale voedingsstoffen in het product bewaard waardoor het dus gezonder voor je is. Koken van groenten vernietigd namelijk belangrijke voedingsstoffen zoals enzymen. Voorverpakte producten uit de supermarkt zoals aardappelschijfjes bevatten nog maar weinig voedingsstoffen omdat ze al voorbewerkt zijn. Je lichaam is niet ingesteld op de verwerking van dat soort producten en heeft er qua voedingswaarde helemaal niets aan.

Waarom is onbewerkt voedsel gezond?
Onbewerkte voedingsmiddelen zijn producten die zo rauw te eten zijn. Ze zijn dus te eten in de vorm waarin ze komen. Zo deden onze voorouders eeuwen geleden dat ook. Er waren toen immers geen supermarkten waar ze bijvoorbeeld voorverpakte aardappelschijfjes konden kopen.
Onbewerkte producten zitten boordevol vitaminen, mineralen en enzymen. Deze voedingsstoffen zijn stuk voor stuk essentieel voor de gezondheid en helpen je met de vertering van het voedsel. Het verteren van voedsel kost veel energie en des te minder energie je lichaam hoeft te spenderen aan de spijsvertering, des te meer energie je over hebt voor andere dingen die je leuk vindt.
Als je dus raw-foodism wilt volgen moet je 75% van wat je eet rauw eten. Dit betekent fruit, groenten, onbewerkte noten, scheuten en andere producten die in hun natuurlijke vorm te eten zijn.

Hoe kun je deze producten bereiden?
Rauw voedsel kan op meerdere manieren worden bereid, waarvan een manier sap is. Ze persen dus fruit en groenten tot een sap en drinken dit de hele dag door.
Met rauwe onbewerkt voedsel kun je geen kwaad doen. Je eet alleen maar gezond en je zult sneller vet verbranden. Het is een goede optie als je wilt afvallen. Als je een tijdje bewerkte producten hebt vermeden en alleen maar raw-foodism hebt gevolgd zul je het verschil in je lichaam al snel zien en voelen.

Schrijf een reactie