Afslank Artikelen

Afvallen? Drink ijswater!

Water is essentieel voor het leven en belangrijk voor een gezonde levensstijl. Er zijn studies die suggereren dat je meer water zou moeten drinken en dat het belangrijk is er op te letten hoe koud het water is.

IJswater om af te vallen.
Dit is nu zo’n concept waarvan je gerust even mag afvragen of het wel echt waar is. Toch helpt het drinken van ijswater je echt afvallen! Het werkt misschien niet zo spectaculair als je zou willen, maar het helpt wel een beetje en is zeker interessant om eens te proberen.

  • Het lichaam kan ijswater niet ijskoud verwerken; ze moet het eerst opwarmen. Daar heeft het lichaam energie voor nodig. Dat betekent dat er calorieën verbrand moeten worden.
  • Over hoeveel calorieën hebben we het dan? Laten we ervan uitgaan dat je hetzelfde dieet aanhoudt en ook niet meer gaat sporten of fitnessen dan je nu doet. In de loop van een jaar zul je zo’n anderhalf tot twee kilo hebben verbrandt om het ijswater dat je drinkt op te warmen. Dit betekent overigens wel dat je 8 tot 10 glazen ijskoud water per dag moet drinken.

Is dat het dan wel waard?
Anderhalf tot twee kilo lijkt niet zoveel, maar als je bedenkt dat je sowieso 8 tot 10 glazen water per dag moeten drinken, waarom zou je het dan niet ijskoud drinken? Het is belangrijk dat je voldoende water drinkt om je lichaam goed te laten functioneren. Het drinken van water, of het nu koud is of niet, helpt sowieso wanneer je wilt afvallen.

Hoe kan water je helpen afvallen?
Elke lichaamsfunctie heeft water nodig en als je af wilt vallen kun je niet zonder voldoende water.

  • Er is bijvoorbeeld vocht nodig om vet te verbranden en reststoffen zoals overbodige vetten af te voeren. Alleen dit zou al voldoende reden moeten zijn veel water te drinken.
  • Water vult ook goed. Wanneer je veel water drinkt is er minder ruimte voor voedsel dat je eigenlijk niet nodig hebt.
  • Het lichaam is vaak dorstig en vaak wordt dat signaal verkeerd geïnterpreteerd als een teken van honger. Dit veroorzaakt een hoop problemen – je eet zo al snel meer dan je lichaam eigenlijk nodig heeft.
  • Water is ook belangrijk voor het lozen van afvalstoffen. Minder gifstoffen in je lichaam is niet alleen gezonder, het is ook gemakkelijker af te vallen wanneer je geen afvalstoffen in je lichaam hebt.

De moraal is duidelijk: wanneer gewoon water al zo belangrijk is om af te kunnen vallen waarom zou je dan geen ijswater drinken en nog even een paar kilo’s extra per jaar kwijtraken? Het is absoluut waar dat je niet mager wordt van het drinken van ijswater alleen, maar er is geen enkele reden het te laten staan!

Schrijf een reactie