Afslank Artikelen

Afvallen met interval training

Interval training wordt vaak gebruikt door atleten om hun uithoudingsvermogen en hun snelheid te verbeteren. Er zijn echter een aantal studies die aantonen dat het ook goed is als onderdeel van een afslankingsprogramma. Er zijn verschillende soorten interval training die je kunnen steunen in jouw doelen voor gewichtsverlies.

Wat is interval training?
Interval training is het proces van iets te doen in een gestaag tempo, dan zo hard en snel als je kunt te gaan en dan weer te vertragen naar dat gestaag tempo. Vervolgens kom je terug op adem terwijl je blijft bewegen en als je eenmaal klaar bent om opnieuw te gaan, versnel je en ga je zo hard je kan. Je blijft dit doen tijdens de hele training met lange periodes van trage oefeningen en korte periodes van hardcore beweging.

Hoe werkt het?
Interval training duwt het lichaam naar het maximum. Je zet niet alleen meer druk op je spieren, je duwt je hele lichaam zo hard als je kan. Je haalt meer uit een training in dezelfde hoeveelheid tijd zonder jezelf uit te putten.

Voordelen.
Interval training heeft veel voordelen. Daarom wordt het gebruikt door atleten die trainen voor marathons en andere sportevenementen. Dit geeft je meer uithoudingsvermogen, maar dat is niet het enige wat het voor je doet.
Je verbrandt meer calorieën in minder tijd met een interval training
Het helpt je gewichtsverliesniveaus te bereiken.
Het bestrijdt de monotonie van regelmatige trainingen.
Het is de moeite waard.
Het helpt je spieren opbouwen terwijl je een zware cardio-training doen.
Het vergroot uithoudingsvermogen en kracht.

Interval Training doen in je eentje.
Interval training is het makkelijkst als je het samen met een vriend doet. Op die manier kan je tijd worden gemeten en word je gedwongen om een bepaalde hoeveelheid oefeningen binnen die tijd uit te voeren. Je kunt het gemakkelijk alleen met een machine die berekent hoe lang je bezig bent. Het is een beetje moeilijker als je buiten bent, maar je kunt het nog steeds doen. Je kan ofwel tellen om een schatting te maken van hoe lang de intervallen zijn of simpelweg het moeilijke deel zo lang doen tot je niet meer kan en dan vertragen.

Interval training is toepasbaar op vele oefeningen.
Wanneer we praten over interval training hebben we het vaak over wandelen of hardlopen. Vaak gebeurt dit op een loopband. Niettemin kan interval training op een breed scala van activiteiten worden toegepast. Je kunt gebruik maken van interval training voor trap steppers, crosstrainers, stationaire fietsen, aerobische oefeningen, oefenen in het water en zelfs touwspringen. Het is waar dat je het kunt doen met andere oefeningen, maar deze zijn de meest gebruikelijke.

Als je jouw routine wil wijzigen, meer calorieën wil verbranden in minder tijd, spieren opbouwen en een goede cardio-training wil doen, is interval training voor jou. Je kan hier en daar een paar trainingen invoegen om het interessanter te maken. Slechts een of twee interval training sessies per week zijn al een grote hulp bij gewichtsverlies.

Schrijf een reactie