Afslank Artikelen

afvallen zonder smaakverlies

Hoe meer smaak maar minder vet toevoegen aan je voeding?

Neutrale voeding eten is voor iedereen erg deprimerend, want een maaltijden die geen smaak heeft, lijkt enkel op het eten van saaie levensmiddelen. We weten allemaal dat smaken komen uit specerijen, oliën, zouten en andere dingen die veel calorieën bevatten. Probeer eens een hamburger te eten zonder dressings maar gewoon met sla en tomaat, klinkt dit goed? Ik wed dat je er nooit meer eentje eet omdat ze niet lekker smaken. Maar bijna alles dat in onze hedendaagse wereld wat smaak toevoegt aan de voeding, levert uiteindelijk extra centimeters op onze taille.

Zo heb je bijvoorbeeld sauzen van onze pasta’s, ze zijn goed en oh zo lekker, maar ze bevatten ook een grote hoeveelheid calorieën en vetten. Stel je ook eens voor dat je alle groenten en bladgroenten waarmee je je salades samenstelt, serveert zonder dressing.. zou je er meer van willen? Natuurlijk niet, want we eten niet alleen om onze honger te stillen maar ook om te proeven van heerlijke dingen waarvan we het water in de mond krijgen en die uiteenlopende smaken hebben.

Maar hoe kan je smaak aan je eten geven zonder er extra calorieën en vetten aan toe te voegen? Hoe kan je erin slagen je voedsel gezond en lekker te maken zonder dat het ten koste gaat van zijn eigen smaak? Welke dingen kan je toevoegen aan je eigen dieetvoeding? Je hoeft je geen zorgen te maken, want je kan verschillende dingen doen om je dieetvoeding smaakvol te maken!

Voeg smaak toe zonder vet en eet gezonder!

– Je slasaus, mayonaise en andere mixen zitten vol vetten en hebben grote hoeveelheden calorieën. Je kan dit perfect vervangen door vetvrije karnemelk. Nu hoef je geen rauwe sla meer te eten en jezelf te folteren.
– Ijsbergsla is als het eten van papier, hij heeft geen geur of smaak. Het is als het eten van ijs in vaste vorm. Doe dus iets aand de smaak van je ijsbergsla door wat donkergroene groenten toe te voegen zoals spinazie. Ook knapperige groenten zoals komkommer en wortelen maken de salade levendiger.
– Ga eerder voor imitatie-spekblokjes dan de echte. Ze hebben dezelfde smaak, maar zijn dikwijls gemaakt van plantaardige eiwitten en niet met echte vetten. Zij hebben een heerlijke rooksmaak die lijkt op de echte.
– In plaats van tartaar te gebruiken, waarom geen citroensap uit een flesje nemen. Het voegt net iets extra toe, maar zonder extra calorieën.

Afvallen, maar zonder de smaak van je voeding te verliezen!

– Probeer margarine te gebruiken in de plaats van boter. Het heeft dezelfde smaak, maar met minder calorieën.
– Gebruik van vetrijke dressings maken salades zeker lekkerder, maar ze zijn niet zo gezond als we denken. Gebruik olijfolie om veel smaak en minder calorieën in je levensmiddelen te hebben.
– Investeer in anti-aanbakpannen, zodat je gebakken voedingswaren niet hoeven te zwemmen in olie om niet aan de bodem van je pan de plakken.

Nu weet je dus hoe je smaak kan toevoegen aan je voeding, je hoeft niet meer te zoeken naar smakelijk eten. Nu kan je hen kruiden zoals ze horen te zijn.

Schrijf een reactie