Afslank Artikelen

Ayurveda: Het natuurlijke pad naar een slanker lichaam

Natuurlijke afslankmethoden zijn terug van weggeweest. De opmars van organische producten en homeopatische geneesmiddelen als waardevolle alternatieven voor reguliere medicijnen heeft veel mensen bewust gemaakt van de gevaren van traditionele afslankproducten en methoden.

In het voetspoor van de Chinese alternatieve geneeskunst is ook Ayurveda steeds populairder geworden. Vandaag de dag zijn er steeds meer mensen die hun vertrouwen liever in eeuwenoude traditonele producten stellen dan in nieuwe medicijnen. Hoewel de Westerse geneeskunde nog steeds het populairste is, zijn er ook steeds meer studenten die kiezen voor alternatieve geneeswijzen.

Definitie en geschiedenis van de Ayurveda

Een van de meest besproken afslankmethoden is die van de Ayurveda. Letterlijk betekent Ayurveda De wetenschap van het leven. De filosofie is holistisch; Ayurveda behandelt niet alleen de symptomen, maar richt zich op alle aspecten van de mens: zijn fysiek, zijn emotische en zijn mentale gezondheid.

Ayurveda stamt uit India en is gebaseerd op het geloof in drie substanties: vata (wind, geest, lucht), kapha (phlegma) en pitta (gal). Samen vormen zij de Dosha, of de principes die evenwichtig samenwerking, tenminste als het systeem niet ontregeld wordt door een slecht functionerende stofwisseling.

De doshas zijn samengesteld uit de essentiele goddelijke elementen: lucht, water, aarde, vuur en ruimte. Kapha bestaat uit aarde- en waterelementen. Wanneer de Kapha uit haar evenwicht is kan dat leiden tot obesitas.

Pitta kan ook leiden tot obesitas. Mensen met een teveel aan pitta zijn gevoelig voor stress en burn-outs. De stress is van invloed op het vuur oftewel het spijsverteringsproces.

Mensen met een teveel aan Vata vermageren juist als het evenwicht verstoord wordt, omdat zij niet in staat zijn om alle voedingstoffen goed op te nemen.Wanneer zij echter beginnen met het eten van veel suiker en vet eten worden ook zij snel te dik.

Ayurvedische Behandelingen

Om af te kunnen vallen raad Ayurveda de volgende behandelingen aan om van de gifstoffen in het lichaam af te komen:

  • Chirurgie
  • Behandeling van ziektes boven het sleutelbeen
  • Interne geneeskunde
  • Psychiatrie
  • Kindergeneeskunde
  • Toxicology
  • Preventie of het opbouwen van het immuunsysteem
  • Lustopwekkende middelen

Ayurveda is ook een voorstander van het gebruik van kruiden zoals kaneel en sesamolie.

Reguleer je lichaamsfuncties
Ayurveda gaat over het afstemmen van je lichaamsfuncties zodat elke component, of het nu de geest, het lichaam of de ziel is, op een evenwichtige manier samenwerkt. Om dit te bereiken is het noodzakelijk naar de behoeften van je lichaam te luisteren.

Een van de hoofddoelen van Ayurveda is dat ‘ama’ wordt vernietigd. Ama is de term voor de door een inefficiente spijsvertering opgeslagen massa aan onverteerd voedsel. Voor de bestrijding van Ama worden natuurlijke producten zoals zwarte peper, zuurbes, en gember gebruikt. Een van de karakteristieken van ama is zwaarte, daarom is het noodzakelijk het lichaam eerst te reinigen van ama, voordat kan worden begonnen aan enige andere behandeling.

Schrijf een reactie