Afslank Artikelen

Azijn Toevoegen Aan Uw Dieet Maakt Het Verschil

appelcider azijn

Appelcider azijn bestaat al duizenden jaren en wordt gebruikt voor vele huismiddeltjes. De Oude Egyptenaren gebruikten het zelfs om gewicht te verliezen. Het idee om appelcider azijn te gebruiken om af te vallen is geen nieuw idee. De enige vraag is, zal het echt werken?

Beweringen Over Appelcider Azijn En Gewichtsverlies

Er bestaan verschillende beweringen over wat appelcider azijn voor u doet. In onwillekeurige volgorde wordt beschreven:

 • Appelcider azijn ondersteunt de spijsvertering en haalt het beste uit het voedsel.
 • Appelcider azijn ontgift de lever, dat belangrijk is om gewicht te verliezen.
 • Appelcider azijn onderdrukt de eetlust waardoor u makkelijker voedsel kunt weerstaan.
 • Appelcider azijn verhoogt de stofwisseling waardoor u zelfs calorieën verbrand als u niets doet.
 • Appelcider azijn vermindert het vasthouden van water, waardoor uw lichaam beter vet verbrandt.
 • Appelcider azijn helpt bij het gevoel algemeen goed in u vel te zitten.

De Waarheid

De waarheid is dat geen enkele van deze beweringen wetenschappelijk zijn bewezen. Er is erg weinig onderzoek gedaan naar dit oude huismiddel. Wat we wel weten is dat:

 • Appelcider azijn zit vol voedingsstoffen, omdat het gemaakt is van appelcider. Het bevat veel vitaminen, mineralen en fytochemicaliën.
 • Appelcider bevat veel vitamine B. Dit staat bekend als een humeur verbeteraar. Het is een van de beweringen rondom appelcider azijn en ondanks dat het niet onderzocht is, kan het wel waar zijn.
 • Appelcider azijn bevat veel zuur en helpt waarschijnlijk bij de stofwisseling. Of dit nu wel of geen gewichtsverlies veroorzaakt wordt niet gezegd.

Kan het Kwaad?

Als het gaat om een dergelijke geschiedenis, zonder wetenschappelijke ondersteuning blijft er niets anders over dan, “Als ik het probeer, kan het dan kwaad?” Er bestaat geen bewijs dat mensen die appelcider azijn gebruiken negatief worden beïnvloedt. Wel bestaat er een andere zorg rondom appelcider azijn waar wel rekening mee gehouden moet worden. Appelcider azijn bevat veel zuur en is daarom slecht voor de tanden. Dit kan verholpen worden door de mond te spoelen en de tanden te poetsen na gebruik.

Recepten

Er zijn veel verschillende recepten betreft het gebruiken van appelcider azijn. Wat wel constant is, is dat men het voor elke maaltijd moet innemen. Onderstaand leest u enkele suggesties.

 • Meng twee theelepels in een glas warm water. Drink dit op.
 • Meng twee theelepels appelcider azijn in ca 100 milliliter appelcider.
 • Meng een theelepel appelcider azijn met een kopje water en een kwart theelepel (koolzuur) soda.

Ondanks dat de wetenschap geen appelcider azijn ondersteunt voor gewicht te verliezen, hebben veel mensen dit wel door de geschiedenis heen gedaan. Wel moet u weten dat dit geen snelle oplossing is en dat het tijd nodig heeft. Voeg dit toe aan een evenwichtig dieet en bewegingsschema en misschien verliest u wel meer gewicht dan ooit tevoren.

Schrijf een reactie