Afslank Artikelen

Bereid jezelf mentaal voor op een dunnere versie van jezelf

Gewichtsverlies is een hoop werk en is ook vaak mentaal uitdagend. Het is niet alleen nodig om hard te werken om je voor te bereiden op het verliezen van gewicht. Je moet jezelf ook voorbereiden op de resultaten wanneer het gebeurt. Dit alles kan een hoop werk betekenen.

Mediteren.
Meditatie kan een zeer nuttig middel zijn. In feite is het een van de beste dingen die je kunt doen om geestelijk te werken aan gewichtsverlies. Er zijn verschillende manieren om te mediteren en er is zelfs bewijs dat meditatie de snelheid van gewichtsverlies kan bevorderen.
Diepe ademhalingsoefeningen. Plaats je hand op je buik en denk eraan je hand weg te duwen terwijl je uitademt. Dit zal je ontspannen. Laat jouw gedachten langzaam weer terugkomen. Denk aan succesvol zijn met jouw gewichtsverlies en over hoe geweldig je je zal voelen en hoe goed je er zal uitzien als je dunner bent.
Vind een mantra. Een mantra is een woord of zinsdeel dat je keer op keer herhaald, terwijl je het denkt. Je kan bv. kiezen voor: “Ik zit in een vetverbrandend lichaam” of “Ik zal gezonder worden”.
Werk aan het wissen van je gedachten. Dit is niet gemakkelijk maar het kan een geweldige manier zijn om verder te gaan.

Dagboek.
Schrijf over je ervaringen. Dit kan gaan over triomfen, teleurstellingen en de strijd die je voert. Het kan ook over je emoties gaan en hoe je je voelt. Door het allemaal neer te schrijven, laat je het los.

Motivatie.
Werk er mentaal aan om gemotiveerd te blijven. Dit is moeilijk om te doen, maar als je elke ochtend wakker wordt en jezelf vertelt wat je moet doen om door te gaan zal het een verschil maken.

Wees voorbereid op mislukking.
Gewichtsverlies is vaak een beetje zoals een achtbaan. Op een dag gaan dingen geweldig goed en de volgende dag niet. Wees dus voorbereid voor de dagen die niet gaan zoals gepland of niet gaan zoals je wilt. Dit zal gebeuren en wanneer het voorvalt, moet je jezelf herpakken en verdergaan.

Wees niet te hard voor jezelf.
Het is niet jouw schuld als je faalt. Het is niet jouw schuld als je strijdt. Het is moeilijk om gewicht te verliezen en je moet ervoor zorgen dat je niet te hard bent voor jezelf. Het is immers echt niet jouw schuld.

Wees voorbereid op succes.

Het is waar dat mislukking zwaar is en dat je er klaar voor moet zijn. Je moet echter ook voorbereid zijn op succes. Vaak is het moeilijk om gewicht te verliezen en gezond te denken. Niet alleen heb je het nodig om gezond te zijn, maar je moet ook gezond denken. Verander je denkwijze en wees wie je wilt zijn.

Je gedachten hebben veel controle over je en helpen je een stuk vooruit. Je moet je negatieve gedachten onder controle houden en leren om positief te denken. Je kan ook mediteren, een dagboek bijhouden, je richten op motivatie, je voorbereiden op falen, niet te hard zijn voor jezelf en voorbereid zijn op succes. Het zal een groot verschil maken in je leven.

Schrijf een reactie