Afslank Artikelen

Bladgroentes Toevoegen Om Gewicht Te Verliezen

bladgroentes

Als u wist wat men bedoelt als gezegd wordt: “Dat kan ik niet eten, ik ben geen knaagdier”, dan heeft u waarschijnlijk de juiste gedachte, dat de meeste mensen niet genoeg bladgroentes eten. De meeste personen weten dat deze groenten vol voedingsstoffen zitten en erg gezond zijn. Echter, veel mensen weten niet hoeveel deze groenten kunnen helpen om af te vallen.

Wat Bladgroenten Voor U Doen

Bladgroenten bevatten veel vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Ze bevatten weinig calorieën en vet. Ze helpen ook enorm bij het verliezen van gewicht.

  • Bladgroenten zitten vol vezels en zorgen voor een voller gevoel dan veel andere groentes.
  • Ze bevatten gezonde voedingsstoffen die het spierweefsel en gezondheid ondersteunen. Daardoor zijn ze erg geschikt voor het sporten en het opbouwen van spierweefsel. Hoe meer spieren u hebt, hoe meer calorieën u verbrandt.
  • Ze zitten ook vol water. Water is nodig om vet te verbranden, terwijl de meeste mensen niet genoeg water binnenkrijgen.

Maar Ik Eet Salades!

Veel mensen denken dat ze genoeg bladgroentes eten, omdat ze salades als maaltijd gebruiken. De meest gebruikte sla voor salades is de ijsbergsla. Deze zit vol water, maar bevat zeer weinig vezels en voedingsstoffen. Deze salades zorgen al snel dat u opnieuw honger krijgt, als u niet genoeg andere ingrediënten eraan toevoegt.

Om voedingsrijke salade te eten, moet u minstens Romeinse sla gebruiken. Dit is een licht smakende sla dat meer voedingsstoffen bevat dan ijsbergsla. Het bevat wel minder voedingstoffen dan broccoli, boerenkool, Chinese kool, witte kool, spinazie, snijbiet en andere kool- en bietsoorten. U kunt uw salade gezonder maken door sterkere bladgroentes aan de Romeinse sla toe te voegen.

Mengen en Experimenteren

Er zijn vele opties als het gaat om bladgroentes. Door meerdere soorten uit te proberen, leert u nieuw voedsel ontdekken en leert u ook wat u lekker vindt. Probeer een salade van witte kool, mosterd, knolraap en bietgroenten. Ga ook eens voor broccoli en Chinese kool.

U zou minstens een portie bladgroenten per dag moeten eten. Twee of drie is ideaal volgens meerdere onderzoeken.

Aan Uw Dieet Toevoegen

Het lijkt moeilijk om genoeg groenten te eten, maar u hebt veel mogelijkheden. U moet alleen bereid zijn om nieuwe dingen uit te proberen en experimenteren.

  • Voeg veel bladgroentes aan uw salade toe. Spinazie, kool, broccoli en wat andere groenten in uw salade, samen met wat olijf olie als dressing en u hebt een geweldige lunch.
  • Voeg ze toe aan soepen, stoofgerechten en pastasauzen.
  • Serveer ze als bijgerecht. Kook ze in eventjes en bouillon water en bewaar het aftreksel als basis voor soep.

Bladgroentes kunnen een geweldig onderdeel zijn voor een evenwichtig dieet dat zorgt voor gewichtsverlies. Er zijn veel groenten om uit te kiezen. Durf te experimenteren!

Schrijf een reactie