Afslank Artikelen

Blijf gemotiveerd afvallen door je doel voor ogen te houden

Meer dan eens storten we ons met volle overgave op een dieet, om een aantal weken later het weer op te geven. Het kan zijn dat al dat lekkere eten het dieet gewoon te moeilijk maakte, of misschien maakte het dieet je moe. Wat de reden ook is, het resultaat is gelijk: we zijn niet afgevallen en we hebben ons doel niet bereikt.
Alleen maar willen afvallen is niet genoeg om het ook daadwerkelijk vol te houden. Je moet je er werkelijk 110% voor inzetten en dit kun je alleen bereiken als je gemotiveerd bent.

Waar gaan we de fout in?
Om het belang van motivatie werkelijk te begrijpen is het belangrijk een beeld te hebben van wat motivatie is en wat het doet.
Motivatie is de drive die je hebt om iets te doen of te behalen. Alles wat we doen in ons leven wordt in meerdere of mindere mate gedreven door motivatie. Zonder motivatie zet je niet door met wat je aan het doen bent en haal je dus je doel niet.
Met betrekking tot afslanken is motivatie onontbeerlijk omdat je meerdere malen per dag de keuze die je gemaakt hebt moet bevestigen. Elke keer als je voor een verleiding of uitdaging komt te staan moet je de juiste keuze weer overnieuw maken. En deze keuze is erg moeilijk te maken als je niet voldoende gemotiveerd bent een einde te maken aan je luie en ongezonde leven.
Motivatie is niet iets dat in een potje verkocht wordt. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je voldoende motivatie behoudt om ook daadwerkelijk het afslanken vol te houden? De eerste stap om dit te bereiken is niet alleen te werken aan je dieet en je trainen, maar ook doorlopend te werken aan je motivatie.
Hou je doel voor ogen:
Hou je doel voor ogen als je gemotiveerd wilt blijven met afvallen. Je moet helder hebben waarom je wilt afvallen of voor wie je het doet. Hou hierbij de beloning ook in gedachten door onderstaande toe te passen:

  • Als je aan het afvallen bent voor iemand, dan kun je een foto van die persoon naast je bed zetten zodat je die elke ochtend ziet. Hierdoor wordt je elke ochtend gemotiveerd om door te gaan.
  • Als je aan het afvallen bent voor een bijzondere gebeurtenis dan kun je jezelf motiveren door een mooie jurk of pak voor die gelegenheid te kopen en die in je slaapkamer te hangen. Elke ochtend moet je jezelf vertellen hoe goed je eruit zult zien met die kleding aan.
  • Als je aan het afslanken bent vanwege gezondheidsklachten dan moet je opschrijven wat je nu allemaal niet kunt doen omdat je te dik bent. Lees elke ochtend die lijst door en schrijf ook op wat je allemaal gaat doen als je slanker bent.

Wat ook je reden is om af te vallen, je moet de reden waarom je het doet zichtbaar voor jezelf maken. Herinner jezelf er elke dag aan waarom je dit aan het doen bent, en wat je beloning is als je slaagt.

Schrijf een reactie