Afslank Artikelen

De Belangrijkste Reden Waarom De Meeste Diëten Mislukken!

Zwaarlijvigheid is een probleem waar miljoenen mensen ter wereld mee worstelen. Er bestaan heel veel verschillende diëten om af te vallen en sommige mensen zijn hier succesvol mee, maar bij heel veel mensen leidt het volgen van een dieet alleen maar tot frustraties en mislukking. Hoe komt het dat sommige mensen niet kunnen afvallen, ondanks het feit dat ze vele verschillende diëten hebben uitgeprobeerd? Het antwoord is heel eenvoudig. Deze mensen kijken alleen maar naar hun gewicht en richten zich alleen maar op het verliezen van kilo’s. Ze denken niet aan de behoeften van hun lichaam en vergeten hun lichaam te onderhouden, waardoor het gewichtsverlies niet blijvend is. Na een paar jaar zijn alle pondjes er automatisch weer aangekomen, omdat ze geen aandacht hebben besteed aan het onderhouden van hun lichaam.

Neurotransmitters:
Wat is hier de oorzaak van? Het heeft allemaal te maken met de neurotransmitters in je hersenen. Soms heb je enorme trek in iets lekkers en kun je jezelf er niet van weerhouden om grote hoeveelheden van bepaalde voedingsmiddelen te eten. Het is dan onmogelijk om deze drang te beheersen. Waar komt deze drang vandaan? Het is belangrijk om dat te begrijpen. Het zijn namelijk de neurotransmitters in je hersenen die de drang om te eten aansturen. Als je controle wilt krijgen over je drang om te eten, dan moeten deze neurotransmitters in balans zijn. Dat kun je doen door het juiste voedsel te eten, waardoor je neurotransmitters je trek om te eten zullen indammen en zullen voorkomen dat je te veel eet.

Heel veel mensen beginnen aan een dieet, om er vervolgens langzamerhand van af te dwalen. De stress van het strikt moeten volgen van een dieet is hen te veel geworden en al na enkele dagen geven ze het op.

Breng je neurotransmitters in evenwicht:
Zoals hierboven al aangegeven, moeten de neurotransmitters in je hersenen in balans zijn. Hiervoor moet je bepaalde voedingsmiddelen eten, bijvoorbeeld kaas, melk en andere zuivelproducten. Maar als je een dieet volgt, zijn deze voedingsmiddelen vaak juist verboden, omdat ze vet bevatten. Hierdoor worden de neurotransmitters uit evenwicht gebracht en begin je juist heel veel trek te krijgen in dit soort voedsel, omdat je lichaam er behoefte aan heeft. Als je deze voedingsmiddelen niet wilt eten, dan moet je zorgen voor vervangende producten, bijvoorbeeld ander voedsel dat veel aminozuren bevat, zodat de chemische reacties in je hersenen in evenwicht blijven.

Voordelen van enkele aminozuren bij het afvallen:
Aminozuren vormen de bouwstenen voor eiwitten en iedereen die gezond wil blijven moet ervoor zorgen dat hij of zij genoeg aminozuren binnen krijgt. Enkele belangrijke aminozuren die helpen bij het afvallen zijn:

L-Carnitine: helpt je gewicht te verliezen, omdat het in staat is vetzuren te transporteren en opslag van vet te voorkomen.

L-Arginine en L-Ornithine: vergroten je spiermassa en verminderen lichaamsvet.

L-Tyrosine: produceert noreoinefrine, een neurotransmitter die trek onderdrukt.

L-Glutamine: een aminozuur dat in grote hoeveelheden in spierweefsel aanwezig is en helpt bij het vergroten van de spiermassa.

L-Fenylalanine: produceert neurotransmitters en helpt bij het onderdrukken van honger.

Samen met vitamines en mineralen helpen deze aminozuren je om je lichaam voldoende voedingsstoffen te geven, waar het lichaam gebrek aan heeft als gevolg van een onjuist dieet. Doordat de hersenen van voldoende voedingsstoffen worden voorzien blijven de neurotransmitters in evenwicht en zul je niet te veel eten. Hierdoor kun je gewicht verliezen en je lage gewicht blijvend onderhouden.

Schrijf een reactie