Afslank Artikelen

De Beste Tips Om Gewicht Te Verliezen

Overgewicht, ofwel obesitas, verhoogt het risico op hart- en vaatziektes. Recent onderzoek laat bovendien zien dat overgewicht kan leiden tot een vroege dood. Tegenwoordig zijn er heel veel producten op de markt die claimen je te helpen bij het verliezen van gewicht, maar het is niet altijd bewezen of ze effectief zijn. Sommige van deze producten kunnen zelfs bijwerkingen hebben die schadelijk zijn voor de gezondheid. Afvallen kan vrij eenvoudig zijn, namelijk als je het juiste dieet volgt en consistent aan fitness training doet. Vergeet echter niet dat niet alle mensen hetzelfde zijn en er verschillende lichamelijke types bestaan. Een dieet- en trainingsprogramma kan voor de één wel werken, en voor de ander niet.

Fitness training:

Diëten en fitness training gaan hand in hand. Diëten alleen of fitness training alleen is zinloos en leidt niet tot gewichtsverlies. Je moet het echt allebei doen en daarbij heel consistent zijn. Bedenk een programma waarmee je regelmaat en routine in je trainingen en je dieet brengt. Op die manier kun je het volhouden en heb je een sleutel tot succes. Als je bijvoorbeeld alleen door de week of alleen in het weekend traint, dan is dat niet effectief en zul je weinig resultaten bereiken.

Begin niet vanaf het begin met enorm lange, intensieve trainingsessies. Je moet het langzaam opbouwen, en bijvoorbeeld beginnen met 10 minuten per dag. Langzamerhand verleng je dan je trainingsduur en maak je de oefeningen zwaarder. Als je dertig minuten  per dag, vijf dagen per week, een cardiovasculaire training doet, dan is dat een heel goed  begin. Probeer vrienden te zoeken om samen mee te trainen. Dat werkt stimulerend en motiverend. Als je dan eens een inzinking hebt, kan je trainingsmaatje je helpen er bovenop te komen. Je kunt ook met een groepje mensen gaan trainen, waardoor het bezoek aan de sportclub zelfs nog leuk en gezellig wordt.

Regelmatig en vaak eten:

Door het aantal maaltijden dat je per dag eet te verhogen, versnel je je stofwisseling. Hierdoor zal je lichaam gemakkelijker overtollig vet kunnen verbranden en daarmee verlies je gewicht. Probeer in plaats van twee of drie keer per dag vier tot vijf keer per dag te eten. Op die manier krijg je minder calorieën binnen, omdat je door vaak te eten veel kleinere porties zult eten. Hierdoor produceert je lichaam minder insuline en heb je minder vaak een hongergevoel. Probeer alle voedsel te vermijden dat suikers, zetmeel en koolhydraten bevat, omdat dit de insulineproductie in je lichaam verhoogt.

Eet thuis:

Als je uit eten gaat eet je veel meer dan thuis. Het is lekker, gezellig en de porties zijn vaak groot. Bovendien bevat het eten in restaurants vaak veel calorieën, en is het moeilijk om bij te houden hoeveel calorieën je hebt binnengekregen. Natuurlijk is het voor de afwisseling af en toe mogelijk om uit eten te gaan, maar probeer dan gezonde gerechten met weinig vet en calorieën te kiezen en de porties met je partner te delen, zodat je minder eet. Als je thuis komt kun je nog wat vers fruit eten.

Eet langzaam:

Eet veel kleine maaltijden en eet ze vooral langzaam. Door langzaam te eten, eet je minder en krijg je dus minder calorieën binnen.

Enkele andere tips: vermijd alcohol, drink kruidenthee, drink een glas water voor elke maaltijd – waardoor je maag al wat voller is -, eet minder en eet niet ’s avonds laat.

Afvallen gebeurt niet in één dag. Het duurt weken of maanden om gewicht te verliezen, maar als je bovenstaande tips serieus toepast, zul je zeker succes hebben en een gezonder en gelukkiger leven kunnen leiden.

Schrijf een reactie