Afslank Artikelen

De Body For Life Vrije Dag

cheat day

Veel diëten zijn gebaseerd op een lijst van dingen die je mag eten en een lijst van dingen die je niet mag eten. Het Body For Life dieet is niet anders. Je kan voedsel eten van een zeer specifieke lijst van koolhydraten, eiwitten en groenten en de dingen die slecht voor je zijn vermijden. Veel favorieten zijn vaak te vinden op de verboden lijst. Het Body For Life plan wijkt echter op een belangrijke manier af.

Vrije dag.

Een keer per week krijg je een vrije dag. Je kan de maaltijd plannen en je hoeft je niet aan de regels te houden. Dit gebeurt elke week en maakt het Body For Life dieet een uitzondering in vergelijking mer vele anderen.

Wat kan ik eten op de vrije dag?

Sommige diëten hebben een “vrije” dag waar je niet zo specifiek hoeft te zijn in wat je eet, maar het is niet echt vrij. Maar bij het Body For Life dieet kan je eten wat je wilt en hoeveel je wilt. Phillips, de auteur, zegt dat je bijvoorbeeld kan gaan lunchen en een Big Mac of twee kan eten. Je bent echt vrij!

Suggesties.

Sommige van de aanbevolen suggesties die opgenomen zijn in het Body for Life boek zijn pizza’s, hamburgers, uit eten, junkfood, ijs en chocolade. Je bent echt vrij om te eten wat je wilt en het maakt niet uit hoeveel je wilt eten. Ga je gang en maak van jezelf een varken!

Wat dit betekent voor jouw dieet.

Veel mensen lezen deze woorden in angst. Het lijkt immers vreselijk om al je harde werk om te ruilen voor een geweldige dag feestvieren. Maar de waarheid is dat dit jouw dieet niet verpest. Phillips heeft een aantal zeer goede redenen voor zijn vrije dag.
• Fysiek zorgt de vrije dag ervoor dat het lichaam niet verder in verhongering gaat. Als je lichaam voelt dat het niet genoeg voedsel binnenkrijgt, vertraagt de stofwisseling en gaat het geen gewicht verliezen. Het is bang dat je honger hebt. Dit kan soms gebeuren op een dieet dat vergelijkbaar is met het Body For Life dieet omdat de nutritionele behoeften omhoog gaan en het voedsel verandert. De vrije dag vertelt je lichaam om zich te ontspannen, alles is goed in de wereld.
• Het geeft je ook macht en controle. Diëten hebben de neiging om mensen te doen voelen alsof ze geen controle hebben over hun eigen voedselkeuzes. Éen dag per week heb je totale controle over wat je eet en hoeveel.
• Tot slot kan je ook een dag per week toegeven aan elke vorm van hunkeren. Had je zin in pizza, chocolade, koffie verkeerd met slagroom? Nu is het tijd om ze te eten.

Deze drie concepten maken jouw vrije dag leuk, eenvoudig en spannend. Maar ze zijn ook onderworpen aan echte gedachten die je zullen helpen om gewicht te verliezen. Jouw vrije dag, compleet met de bestelling van een Big Mac en grote friet, is gevestigd in de wetenschap en de psychologie! Vergeet niet om een keer per week van je vrije dag te genieten.

Schrijf een reactie