Afslank Artikelen

De loopband – de weg naar afslanksucces

De beste manier om gewicht te verliezen is meer te gaan bewegen. Rennen, zwemmen en badminton zijn prima activiteiten als je een paar kilo’s kwijt wilt raken.

Afslanken is helemaal niet zo moeilijk, als je maar vastbesloten bent en voldoende zelfdiscipline hebt je aan je dieet te houden regelmatig gezond te bewegen. Voor diegenen die geen tijd hebben om regelmatig naar de sportschool te gaan of zich bij een sportclub aan te sluiten is de loopband een goede oplossing..

Een uitstekende vorm van bewegen

Een loopband is een machine voor cardio-oefeningen die speciaal ontworpen werd voor mensen die niet in staat waren veilig of comfortabel buiten te gaan rennen of joggen. Het kan bijna in elke ruimte worden neergezet en de loopband is effectiever dan welk ander fitness apparaat dan ook. .

Een loopband is geschikt voor bijna iedereen die af wil vallen. Mensen die aan bepaalde aandoeningen lijden wordt wel aangeraden eerst met hun huisarts te spreken voor ze een loopband aanschaffen.

Kinderen kunnen ook gebruik maken van de loopband, maar je moet ze wel in de gaten houden; ze kunnen gemakkelijk vallen of bekneld raken.

Voor volwassenen is het belangrijk rustig aan te beginnen en het oefenprogramma voorzichtig op te bouwen. Zeker in het begin is het goed om eerst wat te stretchen om spierblessures te voorkomen.

Het gebruik van de loopband

Wanneer je er regelmatig gebruik van maakt zijn loopbanden een perfecte manier om gewicht te verliezen en om – als je op je streefgewicht gekomen bent – niet meer aan te komen. Idealiter zou je 5-6 dagen in de week zeker 45 minuten op de loopband moeten staan. Dat is zo’n vier uur per week; niet gek, toch?

Het mooiste van de loopband is dat je hem thuis of op je werk neer kunt zetten. Wanneer je ook maar even vijf minuten vrij hebt, kun je er zo opklimmen en de calorieën gaan verbranden. Het is een van de veiligste manieren om te bewegen. Geen loslopende honden of te hard rijdende auto’s.

Wanneer je op de loopband staat moet je altijd je rug rechthouden en recht vooruitkijken. Dus niet naar de vloer, het plafond of naar dat stuk naast je op de sportschool.

Zorg dat je er plezier in houdt
Wees niet te slap. Wanneer je calorieën wilt blijven verbranden zul de snelheid van je loopband steeds meer op moeten voeren. Hoe sneller je loopt, hoe meer calorieën je verbrandt.
Om er plezier in te kunnen houden kun je naar muziek of een audioboek luisteren. Wanneer je iemand bent die snel afgeleid is kun je eens proberen te tellen hoe vaak je voeten in een minuut de grond raken. Door dat soort dingen te doen vliegt de tijd.

Schrijf een reactie