Afslank Artikelen

De Top 5 van afslankmissers

Het kan enorm frustrerend zijn als je al maanden probeert om af te vallen en nog steeds nauwelijks een kilo kwijt bent geraakt. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Het kan zijn dat je dingen doet die niet nodig zijn of het kan zijn dat je de verkeerde dingen probeert. Er zijn een aantal vergissingen die veel gemaakt worden. Het kan geen kwaad deze missers eens op een rijtje te zetten zodat je er rekening mee kan houden wanneer je een weer poging wilt doen en een nieuw afslankprogramma opstelt.

Verkeerde voeding

Wanneer je alleen maar organisch en natuurlijk voedsel eet, hoef je je geen zorgen te maken en kun je deze alinea overslaan. Eet je echter veel voeding dat veel transvetten en kunstmatige kleur- en smaakstoffen bevat dan kun je het afvallen wel vergeten. Deze stoffen ontregelen je stofwisseling en spijsverteringsprocessen en dat maakt het vrijwel onmogelijk af te vallen. Daarnaast zijn deze producten natuurlijk gewoon slecht voor je en kunnen op de lange termijn allerlei ziektes en aandoeningen veroorzaken. Kies dus als het even kan voor puur natuur. Met groente en fruit zit je altijd goed.

Snel eten

Je bent waarschijnlijk zo iemand die het zo druk heeft op je werk dat je nauwelijks tijd neemt voor je lunch. Wanneer je snel eet, krijgen je hersenen niet op tijd het signaal dat je voldoende gegeten hebt. Daardoor eet je al snel te veel. Wanneer je snel eet zul je ook minder goed kauwen, wat ertoe leidt dat je maag harder moet werken om het voedsel te verteren en er veel vet onverwerkt opgeslagen wordt. Probeer dus langzamer te eten. Neem de tijd om goed te kauwen en leg regelmatig je bestek neer om een slokje water te nemen. Eet je samen met een collega? Gebruik dan de tijd op voor overleg en verleng zo de maaltijd.

Uithongeren

Wanneer je jezelf probeert uit te hongeren zal je lichaam reageren met het vasthouden van zoveel mogelijk calorieën in plaats van ze te verbranden. Het lichaam zal in plaats van calorieën het spierweefsel dat een belangrijke rol speelt in de stofwisseling verbranden. Je stofwisseling vertraagt hierdoor zodat je juist dikker wordt. Een gezond mens heeft zeker 1600 calorieën per dag nodig om goed te kunnen functioneren.

Dehydratie

Wanneer je veel sport of fitnesst is water je beste vriend. Hydrateer jezelf voldoende; dat is noodzakelijk voor een goed functionerend lichaam. Als er iets is waar je niet snel teveel van kan opnemen, dan is het water.

Slaapgebrek

Je denkt misschien dat je van slapen dik wordt, maar het is juist omgekeerd. Wanneer je te weinig slaapt stijgt de insuline en suikerspiegel waardoor er meer vet in het lichaam wordt opgeslagen. Probeer dus elke nacht zo’n 7-8 uur te slapen. Je zult zien dat je makkelijk afvalt en je met een veel beter gevoel ‘s-morgens opstaat.

Schrijf een reactie