Afslank Artikelen

definitief afvallen met behulp van een verantwoord dieet.

Het verkeerde dieet – een van de vele valkuilen als je af wilt vallen

Veel mensen, niet alleen in de VS, maar over de gehele wereld, lijden aan overgewicht. Sommigen zijn werkelijk wanhopig en zijn bereid alles te doen wat nodig is om geholpen te worden. De afslankindustrie speelt daar handig op in. Er zijn duizenden afslankproducten op de markt. Als je de etiketten mag geloven helpen ze je binnen de kortste tijd van je overgewicht af. Er worden elk jaar miljarden uitgegeven aan zulke producten.

Er worden steeds weer nieuwe dieetplannen en dieetmaaltijden bedacht. Je kunt tegenwoordig bijvoorbeeld sappen drinken die alle voedingsstoffen van een normale maaltijd zouden bevatten of je kunt supplementen innemen die je hongergevoel onderdrukken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te krijgen. De afslankindustrie is bijzonder effectief in het vinden van steeds weer nieuwe ‘oplossingen’. De belangrijkste vraag is natuurlijk of deze producten ook effectief zijn. Slank je er werkelijk vanaf en vooral is het mogelijk het resultaat vast te houden? Ook niet onbelangrijk: is het wel gezond?

Maaltijden overslaan? ….. liever niet!

Wanneer je op een dag tot de ontdekking komt dat je zwaarder bent geworden dan je zou willen is je instinctieve reactie waarschijnlijk: dan moet ik minder gaan eten. Je slaat een of twee maaltijden per dag over en probeert met het knagende hongergevoel te leven. Dat hebben we er graag voor over als we zo de extra kilo’s weer kwijt raken. Want dat klinkt toch logisch: wat je niet eet, komt er ook niet aan?

Helaas is het niet zo simpel. Sterker nog: het overslaan van maaltijden is de reden dat een dieet vaak mislukt. Wat we doen is onze stofwisseling vertragen. Ons lichaam krijgt het signaal dat er een voedselcrisis is en het schakelt automatisch over op de hongermodus. Dat heeft o.a. tot gevolg heeft dat je stofwisseling vertraagt. Misschien lukt het je om inderdaad even wat af te vallen, maar je zult merken dat wanneer je weer normaal gaat eten, en dat zul je toch een keer moeten gaan doen, anders verhonger je, je sneller aankomt dan je ooit afgevallen bent. Je hebt je stofwisseling weten te vertragen, dus alles wat je nu aan calorieën binnenkrijgt wordt niet verbrand, maar omgezet in vet.

Jezelf uithongeren is niet de manier om af te vallen en is bijzonder ongezond. Laat je dus niet verleiden tot het volgen van een hongerdieet.

Het juiste afslankdieet …Voor het samenstellen van het juiste dieet is het noodzakelijk dat je bijhoudt wat je eet en dat je weet wat je lichaam nodig heeft. Wat je eet is belangrijker dan hoeveel je eet, hoewel het goed is om niet te grote porties te eten.

Laat je informeren over wat gezonde voeding inhoudt; fruit, groente en vezels horen daar in elk geval bij. Op dieet zijn betekent niet jezelf martelen. Het betekent de juiste keuzes maken.

Schrijf een reactie