Afslank Artikelen

Dingen Die Je Kunt Doen Om Gewicht Te Verliezen

Tegenwoordig is afslanken gemakkelijk, door de grote keuze aan diëten die je hierbij kunnen helpen. Bepaalde dieetprogramma’s worden door miljoenen mensen gevolgd, en elk dieet heeft zijn succesverhalen, maar kent ook mislukkingen. Heel veel mensen springen helaas van het ene dieet naar het andere. Er zijn ook mensen die helemaal niets aan hun overgewicht doen, ondanks het feit dat ze weten dat overgewicht schadelijk is voor de gezondheid.

Een belangrijke reden hiervoor is dat sommige mensen verward zijn geraakt door de grote hoeveelheid informatie of afslanken, die vaak tegenstrijdig is. Ze begrijpen dan niet meer wat nu de juiste methode is om een dieet te volgen en af te slanken. Daarom besluiten ze om maar helemaal niets te doen.

Als je wilt beginnen met afvallen door middel van een dieet, dan moet je het jezelf niet te zwaar maken. Je moet proberen het licht op te vatten en het gemakkelijk te houden, zonder al te veel stress. Als je het namelijk als een GROOT probleem ziet, zul je er niet in slagen om af te vallen. Je zult dan zelfs op den duur alle interesse verliezen om af te vallen. Maak gewoon een goed plan dat gemakkelijk uitvoerbaar is en probeer dat met plezier te volgen.

Gewicht verliezen gebeurt niet van de ene dag op de andere, maar kost tijd. Wil je gewicht verliezen, werk dan stapje voor stapje aan het bereiken van je doel.

Onderstaand volgen vijf dingen waar je vandaag al mee kunt beginnen.

1. Loop:
Lopen is echt de sleutel tot gewichtsverlies. Na een korte lunch kun je bijvoorbeeld 15 minuten gaan wandelen. Voor of na het avondeten kun je ook een wandeling maken. Laat de lift staan en neem de trap. Loop naar het werk en naar de supermarkt. Loop in het weekend met je kinderen naar het winkelcentrum. Elke stap die je zet, draagt bij aan je gewichtsverlies.

2. Drink water:
Door heel veel water te drinken zul je afvallen en slank blijven. Draag altijd water bij je. Als je veel drinkt, scheidt je lichaam het overschot aan vocht uit via de urine, zweet en faecalieën, samen met allerlei afvalstoffen. Maar als je te weinig drinkt, dan gaat het lichaam vocht vasthouden en wordt het moeilijker om calorieën te verbranden en kom je aan. Drink water voordat je gaat eten. Je maag zal dan sneller vol zitten en je zult minder eten.

3. Eet vaak:
In plaats van drie gewone maaltijden per dag, is het beter om zes kleine maaltijden te eten. Hierdoor blijft je stofwisseling actief en verbrand je gemakkelijker calorieën.

4. Doe aan sport:
Door te sporten of te trainen zul je veel sneller gewicht verliezen. Aerobische oefeningen en krachttraining zijn beide goed voor het verliezen van gewicht. Breng meerdere malen per week een uur door in de sportzaal of fitnessclub. Als je dat te duur vindt, kun je zelf tweedehands fitnessapparatuur kopen en thuis je dagelijkse oefeningen doen.

5. Verander je leefstijl:
Dit is heel belangrijk. Maak stapje voor stapje kleine veranderingen in je leefstijl. Verander beetje bij beetje slechte gewoontes in goede gewoontes. Maak afspraken met jezelf en houd je eraan.

Schrijf een reactie