Afslank Artikelen

Doe je oefeningen ’s morgens vroeg

Als iemand me vraagt wat het beste tijdstip is om je oefeningen te doen, dan zeg ik: ’s morgens vroeg. Als je namelijk ’s morgens vroeg al in beweging komt, voordat je je ontbijt neemt, stimuleer je je lichaam om vet te verbranden. Je maag is dan leeg en je lichaam zal het opgeslagen vet verbranden om energie te verkrijgen.

Onderstaand volgen enkele redenen waarom je het beste ’s morgens vroeg kunt trainen:

(1) Regelmaat:
Als je wilt afvallen, dan is het regelmatig trainen een must. Als je dit consistent wilt doen, dan is de ochtend daarvoor het beste tijdstip. Zelfs als is het maar tien minuten, het zal je goed doen. Als je ’s avonds traint dan kan dat nadelige gevolgen hebben. Je bent dan lichamelijk en geestelijk moe en bovendien kan er aan het eind van de dag van alles tussen komen, waardoor je geen tijd meer hebt om je oefeningen te doen. Als je ’s avonds gaat trainen is het dus veel moeilijker om het vol te houden. Kom daarom ’s morgens vroeg al in actie.

(2) Versnelt de stofwisseling:
Door ’s morgens vroeg te trainen versnel je je stofwisseling de hele dag door. Doordat je stofwisseling actiever is, verbrandt je veel meer calorieën.

(3) Verhoogt je energieniveau:
Als je ’s morgens vroeg al in beweging komt heb je de hele dag veel meer energie. Het is dan veel makkelijker om de hele dag actief te blijven zonder moe te worden. Ook ’s avonds zul je je niet moe voelen. Je zult je de hele dag door fit en vitaal voelen, ook aan het eind van de dag.

(4) Reguleert trek:
Door te trainen zul je minder honger hebben en gemakkelijker gewicht verliezen. Mensen die ‘s ochtends trainen zeggen dat ze minder honger hebben en dat dat hen helpt om beter voedsel te eten.

(5) Bereidt je voor:
Door meteen na het opstaan te gaan trainen raakt je lichaam hieraan gewend. Je wordt daardoor op den duur vanzelf elke ochtend op hetzelfde tijdstip wakker, zelfs zonder wekker. Je lichaam weet niet beter. Al voordat je wakker wordt, zal je lichaam zich voorbereiden op de training. Dit alles heeft drie voordelen: (a) je wordt elke dag vanzelf op het goede moment wakker. Dit is heel goed voor je lichaam, omdat veel variatie in het moment van ontwaken niet goed is en je lichaam niet voorbereidt op de training. (b) Omdat je lichaam zichzelf al voor het wakker worden op de training voorbereidt, zul je je actief en energiek voelen als je aan de training begint. (c) Je lichaam bereidt zich op de training voor door je bloeddruk, je hartslag, enzovoorts te verlagen.

(6) Helpt je je doelen te bereiken:
Heel veel mensen kijken uit naar die ochtendlijke training, omdat ze daarmee tijd hebben vrijgemaakt om hun doelen te bereiken en ze er goed wakker van worden.

(7) Vermindert spanning:
Door te trainen ontspan je geestelijk en lichamelijk en ben je beter voorbereid op de alledaagse problemen en stress die je zult tegenkomen.

(8) Geen onverwachte dingen:
’s Morgens heb je nog niks anders te doen. Er kan niets onverwachts tussen komen en je zult alle vrijheid hebben om je trainingsprogramma te volgen. Niets weerhoudt je er dan van om regelmatig en consistent te trainen.

(9) Helpt je gezond te worden:
Er zijn mensen die zeggen dat ze ook ’s morgens vroeg geen tijd hebben om te trainen. Maar waarom sta je niet 30 minuten eerder op, zodat je tijd hebt om je oefeningen te doen? Je gezondheid is dat echt wel waard.

(10) Je wordt er fit door:
Door te trainen word je fit en gezond. Twijfel dus niet en ga aan de slag!

Schrijf een reactie