Afslank Artikelen

Doorzettingsvermogen: Een Vereiste Om Af Te Vallen

Doorzettingsvermogen is de meest belangrijke factor die er bestaat als het op afvallen aan komt. De grootste reden waarom mensen die zich ervan bewust zijn dat ze overgewicht hebben en wel wat kilo’s zouden willen kwijt raken er niet aan beginnen of niet lang genoeg doorzetten is hun doorzettingsvermogen.

Een Gebalanceerd Dieet
Een gebalanceerd dieet vinden is één ding maar jezelf eraan houden voor een langere periode is iets heel anders. Bij vele afvallers wil de discipline nog wel eens ontbreken en haken ze te vroeg af. Als het op het volgen van een dieet aankomt is het belangrijk om de suikerspiegel op een goed niveau te houden. Mocht je bijvoorbeeld ontbijten met een bak koffie en een aantal koekjes en vervolgens de volgende uren niks eten dan zul je eerst veel suiker in je bloed hebben en vervolgens zal het helemaal inzakken.
In veel gevallen zal men proberen het hongergevoel te negeren en het uit proberen te stellen tot de lunch. Het is echter belangrijk om constant kleine porties te eten op de juiste tijdstippen. Je zou eigenlijk om de paar uur iets moeten eten zodat je suikerspiegel op peil blijft.
De groottes van de maaltijden zijn ook belangrijk. De maaltijden zouden zo’n 200 tot 400 calorieën moeten bevatten. Het hebben van meerdere kleinere maaltijden op een dag zorgt ervoor dat je je op geen moment van de dag helemaal vol eet en ook het hongergevoel bedwingt. Het eten van meerdere kleinere maaltijden heeft niet alleen een fysiek maar ook een psychologisch effect. Omdat je je suikerspiegel op peil houdt zal je minder snel lekkere trek krijgen. Het doorzettingsvermogen speelt ook hier een rol want je bereikt er veel meer mee wanneer je je dieet langer volhoudt.

Met Regelmaat Bewegen
Met regelmaat bewegen is ook zeer belangrijk wanneer je van je overgewicht af wil komen en speelt een belangrijke rol in ieder dieet. Er zijn mensen die alleen in het weekend sporten en door de week amper iets doen. Dit brengt eigenlijk alleen maar risico’s met zich mee. Je zou eigenlijk iedere dag een aantal fysieke activiteiten moeten doen. Je hoeft niet per se elke dag naar de sportschool maar je kunt het wel een aantal keren per week een beetje sporten. Als je dan op de dagen dat je niet sport gaat wandelen, winkelen, fietst of iets dergelijks dan verbruik je toch dagelijks energie en gebruik je je spieren. Als je alleen in het weekend sport dan vergroot je de kans op blessures omdat je spieren telkens moeten wennen aan de inspanningen. Als je een gebalanceerd dieet volgt en dit combineert met voldoende lichaamsbeweging en voldoende doorzettingsvermogen hebt is er een grote kans dat de kilo’s ervan af vliegen.

Voldoende Rusten
Zoals gezegd speelt lichaamsbeweging een grote rol bij het afvallen. Als je je echter bezig houdt met lichaamsbeweging moet je er ook voor zorgen dat je voldoende rust krijgt. Wat je eigenlijk doet wanneer je sport of traint is het afbreken van spieren waarnaast je natuurlijk ook je conditie traint. Je moet je spieren en eigenlijk je hele lichaam de mogelijkheid geven om te herstellen en op te bouwen zodat deze sterker wordt.
Hoe je ook van plan bent om af te vallen, welk dieet of welke vorm van lichaamsbeweging je kiest, onthoud dat het voornamelijk je doorzettingsvermogen zal zijn die de doorslag zal geven.

Schrijf een reactie