Afslank Artikelen

Een afslankplan – heb je er een?

Hoeveel dieeten heb je al gevolgd? Hoeveel fitness video’s heb je in de kast staan? Ben je nog steeds op dieet? Nee? Waarom dan niet? Heeft het je geholpen af te vallen? Je bent ongetwijfeld vaak enthousiast aan een dieet begonnen en hebt het na enkele weken weer opgegeven omdat het allemaal lastiger was als je dacht. Misschien was het voedsel dat je moest eten erg vies, of waren de oefeningen te saai. Waarschijnlijk had je niemand die je aanmoedigde. Of je verloor gewoon je geloof in het dieet.

Je bent niet de enige. Iedereen die af wil slanken heeft dit meer dan een keer meegemaakt. In dit artikel geven je wat tips om je te helpen met het vinden van het afslankplan dat het beste bij jou past.
Elke expert zal er over eens zijn dat het beste afslankplan, dat plan is dat je vol kunt houden. Zo simpel is het. We zijn allemaal uniek. Er zijn veel mensen die achter de laatste afvalrage aanlopen en elke keer weer geconfronteerd worden met het jojo-effect. Ze houden het even vol, verliezen dan de moed, en de kilo’s die er af waren zijn er zo weer bij. Dit is een doodlopende en frustrerende weg.
De enige echte afslankformule is deze: calorieën erin – calorieën eruit = toename of afname van het gewicht. Er bestaan geen dieetpillen, ontgiftingsprogramma’s of supplementen die iets aan deze formule kunnen veranderen. Als je gewicht wilt verliezen zul je minder calorieën moeten innemen dan je door fysieke activiteit verbrandt.
Wat is dan een gezond afslankprogramma? Experts raden het volgend aan:

  • Veel bewegen
  • Eet gevarieerd – de schijf van vijf
  • Zorg dat je langzaam en gelijkmatig afvalt.
  • Houd de grootte van je porties onder controle
  • Eet tussen de maaltijden gezonde snacks
  • Neem kleine porties van je favoriete voedsel en dranken.
  • Drink veel water

Het perfecte afslankplan voor jou
Wanneer je wilt vaststellen wat het beste en gezondste afslankplan voor jou zou kunnen zijn kijk dan welk plan het beste bij jouw levenstijl past. Misschien heb je daarvoor wat hulp van een trainer of een vriend nodig. Probeer je voor te stellen hoe het plan in de praktijk zal uitpakken. Welke gevolgen heeft het voor je dagritme? Welke gevolgen heeft het voor je eetpatroon? Zou je je gelukkig voelen als je je hier voor lange tijd aan zou moeten onderwerpen?

Vind het ideale dieetplan
Hier zijn een paar vragen die je zouden kunnen helpen bij het vinden van een geschikt dieet
1. Past het bij mijn eetgewoontes?
2. Krijg ik genoeg binnen om fysieke activiteiten te blijven beoefenen?
3. Kan ik deze nieuwe levenstijl volhouden?
4. Omvat het dieet voedsel waar ik van hou, dat ik kan klaarmaken, en dat ik me kan veroorloven?
5. Kan ik nog steeds mijn favoriete troostvoedsel eten?
Onthoudt dat het beste afslankplan dat plan is dat je het langste kunt volhouden. Volg niet het laatste mode-dieet, maar stel je eigen dieet samen. Vraag om advies en spreek met je huisarts. Dat is de beste en gezondste beslissing die je kunt maken.

Schrijf een reactie