Afslank Artikelen

Een verrassend afslankapparaat …

Er bestaat een verrassend afslankapparaat dat iedereen kent, maar dat nog niet optimaal wordt gebruikt als hulpmiddel bij het afvallen. Als ik je vertel dat de verrassende afslankmachine waar we het in dit artikel over zullen hebben de computer is, dan schiet je misschien heel erg in de lach. Maar het is echt geen grapje!

Het is niet nodig om de computer te gebruiken als gewichthefapparaat
Ik zeg niet dat de computer een apparaat om gewicht te heffen is, hoewel je natuurlijk ook zou kunnen afvallen door dagelijks met je computer de trap op en af te lopen. Maar wat kun je dan wel met een computer doen om je te helpen bij het afvallen?

Online afvalprogramma’s
Als eerste zou je eens kunnen gaan surfen op internet. Je zult versteld staan van de enorme hoeveelheid aan informatie over afslanken. Onder meer zul je heel veel verschillende afvalprogramma’s en manieren om af te vallen ontdekken. Ga op onderzoek en probeer het programma te vinden dat bij jou past.

Online oefeningen
Lid worden van een fitnessclub is vaak heel duur. Het kan ook zijn dat je er de tijd niet voor hebt en liever thuis oefeningen doet. Zoek dan op internet naar oefeningen, bijvoorbeeld video’s die je dagelijks kunt volgen.

Online tips en ideeën
Er zijn enkele heel bekende afvalprogramma’s die je ook online kunt bekijken, bijvoorbeeld Jenny Craig. Met behulp van deze programma’s kun je je eigen afvalprogramma samenstellen. Er zijn ontelbare tips, recepten en zelfs interactieve tools te vinden om je te helpen bij het afvallen. Ook zijn er van allerlei diëten te vinden, inclusief informatie over gezond en evenwichtig eten.

Raad en advies van medeafvallers
Afvallen betekent onder meer minder calorieën innemen. Er zijn websites die je helpen om weerstand te bieden aan de calorieën, bijvoorbeeld forums. Je kunt daar van anderen leren hoe ze omgaan met honger, troostvoedsel, uithongering, ‘binging’ en nog veel meer. Ook zijn er vele sites die je ideeën geven over de stappen die je kunt zetten om je leef- en eetgewoontes drastisch te veranderen. Dat is namelijk niet zo gemakkelijk als het lijkt, en je kunt daarbij beslist raad en advies van anderen gebruiken.

Motivatie
Eén van de belangrijkste factoren voor het al dan niet slagen van je afvalprogramma is je eigen motivatie. Het is namelijk noodzakelijk dat je langdurig gemotiveerd blijft, net zolang totdat je je afvaldoel hebt bereikt. Hoewel je vaak excuses bedenkt, zoals: ‘Ik heb geen tijd’ of ‘Ik heb geen zin’ of ‘Ik ben moe’, is de feitelijke oorzaak een verlies aan motivatie. Online kun je heel veel supportgroepen vinden, met mensen die je advies kunnen geven en je een hart onder de riem kunnen steken. Ook zou je op zoek kunnen gaan naar een online afvalcoach, met wie je dagelijks in contact kunt staan.

Sluit je aan bij forums
Je kunt je ook aansluiten bij forums en meedoen aan de discussies. Hierdoor krijg je de mogelijkheid van gedachten te wisselen met anderen die ook aan het afvallen zijn. Hier zul je heel veel aan kunnen hebben, omdat het je helpt een beter begrip te krijgen van het proces van afvallen. En kennis is macht – in dit geval: macht over jezelf.

Goedkoper en praktischer
Je ziet het, je computer is een fantastisch kameraad als het er op aankomt je te ondersteunen bij het afvallen! Het is bovendien vrij goedkoop om je computer te gebruiken en alles op internet op te zoeken. Je kunt je hele afvalprogramma vanuit je eigen huis realiseren, en daarbij veel tijd en geld besparen.

Schrijf een reactie