Afslank Artikelen

Eenvoudige Tips Om Gewicht Te Verliezen

Vandaag de dag bestaan er heel veel diëten die je een oplossing kunnen bieden bij overgewicht. Maar niet alle mensen hebben hetzelfde lichaam, en daarom is het dieet dat werkt voor je buurman of vriend misschien niet geschikt voor jou. Je moet een dieet uitkiezen dat past bij je lichaam en waar je je prettig bij voelt. Het moet geen dieet zijn waarmee je heel snel gewicht verliest en vervolgens mee ophoudt. Je zult dan namelijk heel snel weer aankomen. Kies een dieet dat gericht is op de lange termijn en dat je lang kunt volhouden. Verander je levensstijl door gezonder te gaan eten en voldoende beweging te krijgen. Hierdoor zul je blijvend gewicht verliezen en gezond blijven.

Verander je eetgewoontes beetje bij beetje, in kleine stappen. Als je overdag trek in iets lekkers begint te krijgen, eet dan geen snacks zoals chips of een reep, maar eet bijvoorbeeld een appel. Snacks bevatten veel vet en suiker. In plaats daarvan kun je beter yoghurt, fruit of noten eten. Yoghurt bevat veel eiwitten en weinig calorieën en fruit bevat vezels en vitamines. Dat is allemaal goed voor je lichaam.

Wat voor veranderingen je ook aanbrengt in je leefstijl, zorg ervoor dat ze blijvend zijn. Slechte gewoontes moet je stapje voor stapje vervangen door goede gewoontes. Dan zul je resultaat zien. Maak afspraken met jezelf en houd je eraan.

Fastfood:
Het snelle eten van ketens als MacDonalds en Pizza Hut (en ook van de snackbar) is lekker en verleidelijk. Helaas bevat dit voedsel heel veel vet en calorieën. Wil je echt afvallen, vermijd deze plaatsen dan helemaal. Lukt dat niet helemaal, probeer het dan te beperken en deel je eten met iemand, zodat je in elk geval minder binnen krijgt. Als je ergens luncht, kies dan gezonde producten, of als dat niet mogelijk is, neem dan de lunch van thuis mee naar je werk. Thuis kun je al je voeding precies volgens de richtlijnen van je dieet bereiden.

Drink water:
Drink veel water. Hiermee voorkom je uitdroging. Als je lichaam te weinig vocht heeft, is het veel moeilijker om calorieën te verbranden. Drink geen alcohol en frisdranken. Deze bevatten namelijk enorm veel calorieën. Ook vruchtensappen moet je vermijden, want deze bevatten ook veel suiker. Als je veel suiker inneemt, zet je lichaam dit om in vet dat in je hele lichaam wordt opgeslagen. Kruidenthee is goed om te drinken. Drink minimaal acht glazen water per dag.

Snacks:
Om je trek naar tussendoortjes te stillen, moet je snacks uitkiezen die weinig vet, suiker en calorieën bevatten.

Diner:
Kook niet meer dan je zult eten. Vermijd dat er restjes overblijven of gooi deze weg. Als je namelijk aan tafel zit met heel veel eten voor je, dan zul je automatisch de neiging hebben om meer te eten dan je nodig hebt.

Beweging:
Bouw lichamelijke beweging in in je dagprogramma. Loop naar je werk of de winkel om de hoek. Neem de trap in plaats van de lift. Vermijd zo veel mogelijk de auto. Ga in plaats van TV te kijken naar buiten en speel voetbal met je kinderen. Ga op dansles of op sport. Deze kleine veranderingen in je leefstijl zullen je helpen gewicht te verliezen.

Schrijf een reactie