Afslank Artikelen

Effectieve oefeningen om vet kwijt te raken

In dit artikel wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om te trainen als je wilt afvallen, en hoe je dat het beste kunt doen. Ook worden een aantal oefeningen besproken die zeer effectief zijn bij het afvallen.

Trainen moet
Als je aan het afvallen bent en je daarbij alleen maar concentreert op je dieet, zul je nooit je afvaldoel bereiken. Het is absolute noodzaak dat je ook een trainingsprogramma opstelt en je daar aan houdt. Trainen is nodig om extra calorieën te verbranden en de stofwisseling te versnellen. Daarnaast wordt je er heel fit en gezond van.

Je hoeft niet per se naar een fitness club
De meeste mensen denken bij een trainingsprogramma aan de fitnessclub. Dit is echter niet nodig. Je kunt ook thuis in je pyjama oefenen, of buiten gaan sporten of naar het zwembad gaan. Er zijn heel veel mogelijkheden en plaatsen om te trainen. Je kunt ook gaan fietsen of rolschaatsen, hardlopen door het park of gewoon lopend naar je werk gaan.

Tijdsduur van de trainingssessies
Veel mensen denken dat een trainingsprogramma heel veel tijd kost. Juist om die reden laten ze het er dan maar bij zitten. Maar ook als je maar 10 minuten traint, kan dat bijdragen tot gewichtsverlies. Belangrijk is dat je regelmatig en vaak in beweging bent. Daarmee stimuleer je je stofwisseling.

Consistent trainen
Als je traint, doe dat dan regelmatig en houd je consistent aan het programma. Als je een paar dagen traint en vervolgens een paar dagen niet, dan ondermijnt dat je hele afvalprogramma. Wees dus gedisciplineerd en houd je zo veel mogelijk aan het trainingsprogramma.

Als je veel hebt gegeten, moet je meer trainen
Heb je je een dag niet aan je dieet gehouden, door meer te eten of vet te eten, train dan de volgende dag langer en zwaarder om de calorieën zo snel mogelijk weer kwijt te raken. De training die je doet moet altijd het eten dat je de dag ervoor hebt ingenomen kunnen compenseren.

Calorieëninname en calorieverbruik
Het is van cruciaal belang om te begrijpen hoe afvallen werkt. Afvallen betekent dat het aantal calorieën dat door het lichaam wordt verbruikt groter is dan het aantal calorieën dat het lichaam via de voeding binnen komt. Met andere woorden, door middel van de combinatie dieet (calorieëninname) en training (calorieverbruik) reguleer je hoeveel je dagelijks afvalt. Als de calorieëninname groter is dan het calorieverbruik, zal je lichaam het overschot aan calorieën opslaan als lichaamsvet en kom je aan.Onderstaand volgen enkele oefeningen die je ook thuis kunt doen:

Squat jumps
Ben je van plan je deze zomer in bikini of badpak te vertonen? Doe dan eerst squat jumps, die alle beenspieren versterken en een mooie vorm geven. Doe eerst normale squats, gevolgd door ‘explosieve’ squats omhoog. Probeer zo zachtjes mogelijk op de grond terug te komen. Doe twee series van 10 – 15 squats.

Burpees
Een Burpee is een doorgaande beweging, bestaande uit afwisselend het klassieke opdrukken, en omhoog springen met de armen naar boven gestrekt. Dus omhoog met armen omhoog, omlaag met de benen naar achteren en opdrukken, omhoog, enzovoort. Dit is een zeer zware en intensieve oefening die leidt tot verbranding van vet in alle delen van het lichaam. Bij deze oefening is het hele lichaam namelijk voortdurend in beweging en zijn alle spieren betrokken. Het is een hele leuke oefening om te doen, maar wel veel zwaarder voor vrouwen dan voor mannen. Zoek op internet op hoe de Burpees precies moeten worden uitgevoerd. Neem deze oefening zonder meer op in je trainingsprogramma.

Altijd en overal
Bovenstaande oefening kun je altijd en overal doen. Je hebt er geen speciale apparatuur voor nodig. Dus, kom in actie en probeer deze oefeningen uit. Als ze je bevallen, neem ze dan op in je trainingsschema.

Schrijf een reactie