Afslank Artikelen

Fase 1 van het South Beach Dieet

Het South Beach Dieet bestaat uit drie fasen. Voor elke fase is er een lijst met toegestane en verboden voedingsproducten. Het biedt een ruime keuze terwijl je toch je afslankdoelen van elke fase kunt bereiken.

Het doel van fase 1
Fase 1 van het South Beach Dieet bestaat eigenlijk uit twee delen. Tijdens het eerste deel maak je vliegende start. Het is heel motiverend om snel resultaat te zien. Het tweede, en belangrijkste, deel is het doorbreken van je verslaving aan koolhydraten.

Veel mensen zijn verslaafd aan koolhydraten. Ons dagelijks dieet bevat veel te veel koolhydraten en daardoor missen we veel gezonde voedingsstoffen. We hebben ook de neiging ontwikkelt liever ‘slechte’ dan ‘goede’ koolhydraten te eten.

De eerste fase
Fase 1 duurt 14 dagen en is de zwaarste fase. Tijdens deze fase zul je door je verslaving aan ‘slechte’ koolhydraten heen moeten breken. Wanneer je door deze fase komt wordt het gemakkelijker, ook al omdat je dan sneller af gaat vallen.

Verboden voedsel in fase 1
Tijdens fase 1 zijn bijna alle koolhydraten verboden. Je mag bijna alle soorten groente eten met uitzondering van bieten, wortels, mais, aardappelen; zowel gewone als zoete, en yams. Alle soorten fruit en zetmeel moeten worden vermeden. Proteïnen zijn toegestaan, maar vermijd vet vlees, vet gevogelte of zoete producten. Het drinken van alcohol is verboden.

Regels
Vermijd al het verboden voedsel, eet niet meer dan nodig, maar zorg er ook voor dat je geen honger hebt. Sla geen maaltijden over: de kans is groot dat je dan later op de dag de verleiding van tussendoortjes niet kan weerstaan. Je mag drie maaltijden en twee tussendoortjes per dag eten.

Voorbeeldmaaltijd
Probeer zo veel mogelijk proteïnen van hoge kwaliteit te consumeren: minstens een half kop groenten voor het ontbijt en twee koppen tijdens de andere maaltijden. Per dag mag je een eetlepel vet of olie in je maaltijden verwerken Je kunt dus bijvoorbeeld een omelet met Canadese bacon, twee eieren, kidneybonen een ui en wat rode pepers maken.

Tussendoortjes
Bij het South Beach Dieet moet je twee keer per dag een tussendoortje eten. Je kunt bijvoorbeeld een stukje vlees nemen of een portie groente Je kunt ook voor noten kiezen. Een andere mogelijkheid is blokjes kaas – als de kaas maar mager is.

Word creatief!
Hoewel je niet zomaar alles kunt eten, heb je bij dit dieet toch voldoende keuze om een creatief menu samen te stellen. Neem de tijd om iets lekkers klaar te maken en je tegelijkertijd aan de dieetregels te houden.

Fase 1 van het South Beach Dieet duurt slecht 14 dagen en zelfs tijdens deze eerste fase heb je nog voldoende keuze. Je mag zelfs af en toe snoepen! Je kunt dus en goed eten en tegelijkertijd afvallen

Schrijf een reactie