Afslank Artikelen

Feiten over krachttraining

Wat zijn de voordelen van krachttraining?

Overgewicht is op dit moment een van de grootste gezondheidsproblemen waar de wereld mee te kampen heeft. Alleen in de Verenigde Staten lijden er al miljoenen mensen aan overgewicht. We weten allemaal dat een van de oorzaken van het probleem onze moderne levenstijl is. We bewegen te weinig en we eten te veel gemaksvoedsel.

Er zijn talloze producten op de markt die beloven ons snel van ons probleem af te helpen en ons weer slank en fit te maken. Er zijn afslankproducten zoals pleisters, cremes, drankjes en voedingssupplementen, honderden verschillende soorten van dieeten en talloze fitness-programma’s speciaal ontworpen voor mensen die lijden aan overgewicht. Hoe weet je nu welk product, dieet of programma geschikt is voor jou? Deze vraag kun je alleen zelf beantwoorden. Een ding weten we echter zeker; naast gezond eten en meer bewegen zou je ook moeten overwegen aan krachttraining te doen. In de volgende paragraaf doen we uit de doeken waarom krachttraining een goede manier is om af te vallen.

Een paar feiten die je zou moet weten over krachttraining

Krachttraining wordt over het algemeen gedaan door mensen die spieren willen opbouwen en er strakker uit willen zien. Dat dat gebeurt als je aan krachttraining doet is mooi meegenomen. Voor iemand die te zwaar is is dat echter niet het belangrijkste. Door aan krachttraining te doen versnellen we onze stofwisseling en bouwen we spieren op die calorieën verbranden. Cardio is ook een prima manier om af te vallen, maar om nog effectiever af te slanken en slank te blijven zul je ook spieren moeten kweken.

1.Vanaf je dertigste zet je fysieke verval in. Dat geldt ook voor je stofwisseling. Alleen door krachttraining kun je voorkomen dat je stofwisseling vertraagd.
2.Voor het doen van krachttraining heb je veel energie nodig. Het lichaam zal dus calorieën, die het anders als vet op zou slaan, moeten verbranden om voldoende energie te leveren.
3.Door krachttraining kun je niet minder dan 650 lichaamsspieren opbouwen.
4.Krachttraining helpt je botten te versterken. Zo verklein je de kans op osteoporosis.
5.Te weinig uithoudingsvermogen? Krachttraining is een bijzonder effectieve manier om daar iets aan te doen.
6.Door met gewichten aan het werk te gaan versterk je de spieren in je rug. Dit maakt de kans op lage-rugpijn een stuk kleiner.
7.Door middel van krachttraining verklein je ook de kans op diabetes en problemen met de spijsvertering
8.Laat je lichaamshouding te wensen over? Krachttraining verbetert je houding
9.Krachttraining verhoogt het HDL (High Density Lipoprotein). In normaal Nederlands: het is goed voor je cholesterol.
10. Krachttraining verbetert je balans en coordinatievermogen en is goed voor je hartcapaciteit.

Dit zijn slecht 10 van de vele gunstige effecten van krachttraining. Er zijn er nog veel meer. Ga wel even met je huisarts praten voor je met krachttraining begint.

Schrijf een reactie