Afslank Artikelen

flexibiliteitstraining en afslanken

Flexibiliteitstraining … kan dat me helpen afvallen?

Wanneer je af wilt vallen zijn er verschillende trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen. We kunnen aan de slag met gewichten, we kunnen op cardio, we kunnen op flexibiliteitstraining en zo zijn er nog wel een aantal traininsvormen op te noemen. Het is natuurlijk prettig om zoveel keuze te hebben, maar het gevaar bestaat natuurlijk dat we door de bomen het bos niet meer zien. Wat is nu de beste training als je wat kilo’s kwijt wil?

Cardiotraining is een uitstekende manier om calorieën te verbranden en je stofwisseling te versnellen. Wanneer we spieren willen ontwikkelen zullen we met gewichten moeten werken. Spierontwikkeling helpt je af te vallen en een ideaal figuur te krijgen : de calorieën worden niet omgezet in vet, maar in spierweefsel. Maar waarom zou met behulp van flexibiliteitstraining lenig willen worden? Wat heeft dat met afvallen te maken?

Slank en lenig – de winnende combinatie …

Wanneer we het over flexibiliteit hebben bedoelen we het vermogen van het lichaam zich te bewegen. Flexibiliteitstraining wordt ook wel aangeduid met de term stretchen. Wanneer we krachttraining of cardio doen lopen we het risico onze spieren te forceren. Zeker als we ongetraind zijn en niet precies weten hoe we de oefeningen moeten doen.

Om dat te voorkomen is het goed om vooraf te stretchen. Waarom stretchen ook nog eens helpt bij het afvallen doen we hieronder uit de doeken.

Waarom stretchen belangrijk en gezond is…

1.Door goed te stretchen kunnen we de resultaten van onze training verbeteren en we voorkomen de kans op kleine blessures. Wanneer we standaard voordat we gaan trainen een aantal flexibiliteitsoefeningen doen vergroten we de elasticiteit van het weefsel en de spieren van ons lichaam.
2.Flexibiliteitstraining draagt bij tot een betere houding en vermindert de kans op spierpijn. Spierpijn wordt vaak veroorzaakt door beschadiging van het zachte weefsel. Professionele bodybuilders zul je altijd eerst zien stretchen voor ze aan het zware werk beginnen. Door te stretchen richten de verschillende spiertypes in je lichaam zich beter waardoor je houding wordt verbeterd.
3.De kans op lage rugpijn wordt door goed te stretchen verminderd. Door ons lichaam door middel van de flexibiliteitstraining als het ware voor te bereiden op het zwaardere werk voorkomen we een te groot schokeffect. De spieren worden opgewarmd en zijn beter in staat zware arbeid te verrichten. Zo worden blesures voorkomen.

Het is duidelijk dat het heel belangrijk is goed te stretchen voor je serieus gaat trainen, maar waarom is het nu ook goed voor het afvallen?
Door flexibiliteitstraining wordt de bloeddoorstroming in het weefsel verbeterd. Doordat het weefsel beter doorbloedt wordt, stijgt de hoeveelheid zuurstof in het weefsel en worden er meer calorieën verbrand. Daarnaast helpt het de opname van voedingstoffen te verbeteren. Begin dus vandaag met flexibiliteitstraining en je zult zien hoe effectief het kan zijn.

Schrijf een reactie