Afslank Artikelen

Gedisciplineerd afslanken

Afslankkampen …. Marteling of Wondermiddel?

Overgewicht en obesitas zijn de grootste volksgezondheidsproblemen van de moderne tijd. Hoewel we eigenlijk wel weten wat ertegen gedaan kan worden – gezond eten en meer bewegen – lukt het maar weinig mensen om definitief af te vallen. Waar ligt dat nu aan? Waarom lukt het maar zo weinig mensen om het vol te houden?

Bewust eten en meer bewegen. Wat zo simpel lijkt, blijkt in de praktijk erg moeilijk. Waar haal je de zelfdiscipline vandaan als je echt ontzettend zin hebt in een gebakje en als je echt veel te moe bent om naar de sportschool te gaan? Hoe kunnen we die discipline leren?

Een keiharde afslankcoach …. de sleutel tot succes

Wat velen van ons nodig hebben is iemand die ons motiveert harder te werken en over onze grenzen heen te gaan. Je kent het misschien wel van de TV. Een trainer die iemand die af wil vallen z’n huid vol scheldt omdat hij het wil opgeven. Die hem dwingt nog net iets meer te doen dan hij denkt te kunnen. Velen van ons zouden zo’n trainer kunnen gebruiken. Hij mag best aardig zijn als we resultaten boeken, maar als we achterblijven moet hij ons goed de waarheid vertellen. Als we niet voldoende zelfdiscipline hebben is het goed dat we af en toe gecorrigeerd worden. Afslanken lukt niet zonder (zelf-) discipline. Als wij niet van de gebakjes af kunnen blijven zal iemand ze op moeten bergen. Als wij het na drie setjes oefeningen op willen geven hebben we iemand nodig die ons dwingt er 10 te doen. We zullen onze trainer haten, maar uiteindelijk zullen we hem dankbaar zijn.

Gedisciplineerd afvallen ……daarvoor moet je naar een afslankkamp!

Er is de laatste tijd een nieuw fenomeen aan het ontstaan. Veel ouders waarvan de kinderen te dik zijn, sturen hun kinderen in de zomervakantie naar een afslankkamp. Op het kamp leren ze over de gevolgen van het dik-zijn en worden de kinderen op dieet gezet. Het belangrijkste element van het kamp zijn echter de oefeningen die gedaan moeten worden. De begeleiders zorgen er voor dat de kinderen ook werkelijk alle oefeningen, alle push-ups, sit-ups, alle rondjes rond het voetbalveld enz. ook echt doen. De discipline in de kampen is streng. Je eet alleen wat goed voor je is en je moet aan alle activiteiten meedoen. Er zijn geen excuses mogelijk.

De methoden die in dit soort afslankkampen worden gehanteerd kunnen bikkelhard overkomen. Sommige kinderen – en volwassenen – kunnen echter wel wat discipline gebruiken. Het afslankkamp kan een geweldige eerste stap zijn; je leert wat discipline betekent en zult beter in staat zijn zelf de discipline op te brengen om een afslankprogramma te volgen. Hoe erg je ook van het kamp baalt, wanneer je er uiteindelijk in slaagt slank en fit te worden, zul je blij zijn dat je er naar toe bent gegaan.

Schrijf een reactie