Afslank Artikelen

Geef je motivatie en je dieet een oppepper

Je bent te dik en je weet dat je moet afvallen. Je hebt inmiddels ontelbare diëten geprobeerd in combinatie met sporten, maar het is je nog nooit gelukt dit ook af te maken. Het kan ontzettend frustrerend zijn af te slanken, en kort daarna weer de kilo’s erbij op te hebben zitten. Je moet je echt inzetten voor afslanken. Veel mensen maken de fout zich volledig op een extreem dieet of crash dieet te storten, en dan na een aantal weken hebben ze de kilo’s er weer bij aan zitten.
Je moet begrijpen dat als je blijvend wilt afvallen je bepaalde slechte gewoontes in je leven moet veranderen. Je moet slechte eetgewoontes veranderen en meer gaan bewegen bijvoorbeeld. Om dit te bereiken heb je motivatie nodig. Zonder motivatie zul je niet in staat zijn door te zetten en af te maken waar je aan begonnen bent.

De rol van je mindset:
De mindset speelt een erg belangrijke rol bij te dikke mensen. De hersenen geven vaak een signaal af dat het lichaam eten nodig heeft. Maar met de verkeerde mindset geven de hersenen dit signaal niet juist af. De hersenen vertellen je dat je honger hebt, en dat je direct iets (meestal een gericht product) moet eten omdat het lichaam energie nodig heeft. Maar vaak is dit helemaal niet het geval.
Dit wordt met een Engelse term ook wel ‘comfort eating’ genoemd, of in het Nederlands ‘troost eten’. Je bent als het ware verslaafd aan het eten omdat het je troost biedt en tijdelijk even een fijn gevoel geeft. Mensen die proberen hier mee te stoppen ervaren vaak ware afkick verschijnselen. Het voelt alsof het lichaam zich verzet tegen de keuze niet toe te geven aan het verlangen voor eten. Dit soort innerlijke gevechten zijn zwaar en frustrerend, zeker voor mensen die flink moeten afvallen.

Hoe kun je de innerlijke rust vinden?
Om de innerlijke rust te vinden die je nodig hebt om deze drang te weerstaan heb je motivatie en positiviteit nodig. Het kan echter erg frustrerend zijn als je hersenen je blijven vertellen dat je moet eten, terwijl je weet dat je het niet zou moeten doen.

Je motivatie en hersenen op een rijtje krijgen
Om de hersenen en je motivatie in het gelid te krijgen moet je je positieve gedachtes en daden continu bevestigen voor jezelf. Door deze affirmaties kun je de negatieve gedachtes wegdrukken en de positieve gedachtes laten overheersen.
Deze techniek is erop gericht het conflict dat zich afspeelt in je hoofd tot rust te brengen zodat je kunt gaan genieten van de resultaten die je behaalt met je dieet. Je kunt dit een handje helpen door je te omringen met positieve en rustige dingen, zoals het luisteren naar ontspannende muziek.

Schrijf een reactie