Afslank Artikelen

Gerst kan je helpen met afslanken

Gerst is een graan uit het Midden Oosten. Het is een graan dat niet zoveel gebruikt wordt. We voegen af en toe een handje gerst toe aan de soep, maar wanneer je af wilt vallen is het een goed idee om het wat vaker te gebruiken Een beetje meer gerst eten maakt het een stuk eenvoudiger af te vallen.

Wat kan gerst voor je doen?
Wanneer je af wilt vallen zou je er eens goed over na moeten denken hoe je meer gerst zou kunnen eten. Gerst is direct effectief op twee manieren, maar het helpt ook op een meer subtiele manier

  • Allereest zit gerst vol met onoplosbare vezels. Dit maakt gerst tot een zeer voedzaam product Door gerst te eten zit je eerder vol en zul minder snel geneigd zijn later een tussendoortje te nemen.
  • Daarnaast zitten er ook veel oplosbare vezels in. Dit type vezel houdt de bloedsuikerspiegel in balans. Wanneer je bloedsuikerspiegel in balans is zul je je minder snel te buiten gaan aan suiker. Gerst zorgt voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel.
  • Gerst zit ook vol mineralen zoals fosfor, koper en mangaan. Het heeft ook eigenschappen die het cholesterol kunnen verlagen. Studies hebben aangetoond dat een uitgebalanceerd dieet dat alle noodzakelijke minderalen, vitaminen en voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft er voor zorgt dat je minder snel zult verlangen naar ongezond eten; je lichaam heeft immers alles wat het nodig heeft.

Kies je gerst
Er zijn verschillende soorten gerst. De meest voedzame is de bruine, ongepelde gerst. Daarna komt de zogenaamde Schotse gerst. Dat is gerst die een klein beetje bewerkt is. Probeer eens de verschillende de soorten die beschikbaar zijn in jouw gezondheidswinkel.

Gerst koken
Om Schotse of gepelde gerst (gort) te koken moet je op elke kop gerst drie koppen water nemen. Kook het water en laat het zo’n 45 tot 55 minuten zachtjes koken. Wanneer je de ongepelde gerst wilt koken moet je vier koppen water op elke kop gerst nemen en dat minstens 1 tot anderhalf uur laten koken.

Gerst opnemen in je dieet.
Het lijkt misschien lastig om gerst op te nemen in je dieet , maar er zijn verschillende manieren om het te doen.

  • Je kunt bijvoorbeeld gerst toevoegen aan soepen en stoofschotels.
  • Je kunt ook van elk rijstgerecht een gerstgerecht maken.
  • Gerst kan gebruikt worden in salades.
  • Gerst kan gekookt worden met melk – juist ja: gortenpap.
  • Wees niet bang wat te experimenteren, je zult uitvinden dat gerst op vele manieren gegeten kan worden.

Het toevoegen van gerst aan je dieet is een geweldige manieer om veel voedingsstoffen binnen te krijgen, eerder vol te zitten en minder naar ongezonde snacks te verlangen. Ontdek een nieuwe smaak, een nieuwe textuur en vele gebruiksmogelijkheden.

Schrijf een reactie