Afslank Artikelen

Gewicht Verliezen Met Optimale Beweging

beweging

Een van de meest belangrijke dingen die gevolgen hebben voor de mens is de aanwezigheid van obesitas. Het menselijk lichaam is ontworpen om op een bepaald gewicht te functioneren. De lichaamssamenstelling verschilt per persoon en als u overgewicht heeft, kan dit een probleem voor uw systeem veroorzaken. Wanneer u teveel weegt, kunt u risico lopen op ziektes, zoals hoge bloeddruk en type II diabetes. Om dit soort chronische aandoeningen te vermijden, zult u ervoor moeten zorgen dat u gewicht verliest en op gewicht blijft.

Afvallen Met Optimale Beweging

Gewichtsverlies Door Lichaamsbeweging

Een van de hoofdonderdelen van een afslankprogramma is zonder twijfel het doen van lichaamsbeweging. Zonder lichaamsbeweging zult u geen extra calorieën kunnen verbranden, die uw lichaam in de loop van de tijd heeft opgeslagen. Onderstaand vindt u enkele voorbeelden van lichaamsbeweging die u kunt doen om gewicht te verliezen:

  • De gemakkelijkste en minst stressvolle manier van beweging is wandelen. Dit is een sport die u altijd en op elke locatie kunt doen en in bijna elke conditie. Daarom raden dokters iedereen aan om regelmatig en langdurig te wandelen om gewicht te verliezen. Daarbij, gaan de spijsverteringsgevolgen van het lopen door, zelfs tot na een paar uur nadat u hebt gewandeld.
  • Een erg effectieve manier van bewegen om fit te worden en gewicht te verliezen is zwemmen. Zwemmen is een erg goede vorm van sporten, omdat het zowel een aerobicsoefening als krachttraining is. Daarbij vermeerdert het zwemmen uw spijsverteringssnelheid behoorlijk. U blijft calorieën verbranden, zelfs nadat u bent opgehouden met zwemmen.
  • Als krachttraining kunt u regelmatig oefeningen doen zoals opdrukken, opheffen en hurkoefeningen. Daarbij is het uitvoeren van krachttraining erg voordelig, omdat spierweefsel meer calorieën verbrandt dan gewone lichaamsweefsels. Door uw spierweefsel op te bouwen, zult u meer calorieën verbranden.
  • Probeer ook uw favoriete sport uit te voeren. Dit kan zijn, golf, tennis, badminton, basketbal, of een andere sport dat u graag doet.
  • Zorg dat u aansluit bij een fitnessclub om fitnessapparatuur te gebruiken. Deze zullen uw inspanningen betreft het sporten efficiënter maken.
  • Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen en minstens 5 keer per week.

Hoe Actief Te Blijven?

Behalve sporten, is het ook belangrijk om actief te blijven. Dit zorgt ervoor dat het gewicht wegblijft als u dit eenmaal heeft verloren. Daarvoor moet u een actieve levensstijl onderhouden om succesvol hierin te zijn. Hieronder staan enkele tips die u hierbij kunnen helpen:

  • Gebruik uw auto minder en uw benen meer. Door naar de binnenstad of het postkantoor te lopen in plaats van de auto te nemen, kan wonderen doen voor uw gewicht.
  • Zorg dat u de trap gebruikt in plaats van de lift.
  • Probeer actiever te blijven op het werk en thuis. Was bijvoorbeeld zelf uw auto.

Schrijf een reactie