Afslank Artikelen

Helpen light frisdranken met gewichtsverlies?

Light frisdrank wordt reeds lang dieetvoedsel genoemd. Veel mensen drinken light drankjes. Ze bevatten niet zoveel calorieën als gewone frisdrank en smaken geweldig, dus waarom niet?

Light frisdrank bespaart calorieën.

Er bestaat geen twijfel over. Een blikje frisdrank kan tot 200 calorieën bevatten. Een blikje light frisdrank bevat hoogstens een paar calorieën. Velen bevatten zelfs helemaal geen calorieën. Hierdoor kiezen lijners vaak voor light frisdrank in plaats van gewone frisdrank.

Light frisdrank en kunstmatige zoetstoffen.
Light frisdrank is gezoet met kunstmatige zoetstoffen. Deze zoetstoffen bevatten geen calorieën, maar smaken nog steeds zoet. Eigenlijk zijn er veel mensen die vinden dat ze zoeter smaken dan gewone frisdrank.

Kunstmatige zoetstoffen.
Kunstmatige zoetstoffen hebben veel nadelen. Een van deze nadelen is dat studies hebben aangetoond dat kunstmatige zoetstoffen het moeilijk kunnen maken om een dieet vol te houden. Dit is de reden:
Kunstmatige zoetstoffen smaken zoet, maar bevatten geen suiker. Ze staan vooral bekend voor het veroorzaken van het verlangen naar suiker door middel van een fysiologische reactie
Kunstmatige zoetstoffen doen vaak het insulineniveau stijgen omdat het lichaam zich voorbereidt op suiker. Als de suiker niet aanwezig is, veroorzaakt dit dat het lichaam naar suiker gaat hunkeren
Studies tonen aan dat deze reacties veroorzaken dat iemand gedurende de hele dag gaat eten

De waarheid
De waarheid is dat kunstmatige zoetstoffen op zich niet voor meer gewicht zorgen. Ze maken het echter moeilijker voor je om begeertes en eetlust te controleren. Als je iemand bent die worstelt om deze begeertes onder controle te houden, dan zou je echt wel moeten overwegen om kunstmatige zoetstoffen en light drankjes te vermijden.

Gezondheidskwesties.
Naast het feit dat kunstmatige zoetstoffen problemen kunnen veroorzaken met onbedwingbare trek kunnen zij ook leiden tot verscheidenee gezondheidsproblemen. Deze variëren van hartproblemen tot kanker. Dit hangt echter af van hoe vatbaar je bent voor deze aandoeningen en ook van hoeveel light drank je gebruikt.

Beperking van light frisdranken.
Het is nooit een goed idee om elke dag iets te drinken of te eten dat niet echt gezond voor je is. Daarom is het een goed idee om jouw frisdrank-inname te beperken tot af en toe, zelfs als je kiest voor een variant zonder calorieën.

Andere drank keuzes.
Het is een goed idee om voor dranken te kiezen die niet ongezond zijn. Water is altijd de beste keuze. Als u de smaak van water beu wordt, doe er dan een beetje citroensap bij om u te helpen. Kies voor ijsthee zonder suiker of zoetstof. Kies voor koffie zonder suiker of zoetstof. Beperk de hoeveelheid suiker die je gebruikt in deze drankjes. Houd bij wat je drinkt.

Light frisdrank bevat geen calorieën, maar veroorzaakt wel dat u gaat hunkeren. Deze verlangens kunnen slecht voor je zijn en veroorzaken dat mensen vaak meer eten dan ze zouden moeten.

Schrijf een reactie