Afslank Artikelen

Het afslankcentrum, wat is het en hoe kan het je helpen bij het afvallen?

Gewicht verliezen is één van de moeilijkste dingen die er bestaat. Honderdduizenden mensen ter wereld zijn bezig met afvallen, vanwege gezondheidsredenen of om er beter uit te zien. Sommige mensen hebben succes, andere helemaal niet. Heel veel mensen worstelen dagelijks met hun dieet en hun trainingsprogramma. Ze worden geconfronteerd met allerlei problemen en vaak staan ze er helemaal alleen voor.

Afslankcentra zijn snel op dit probleem ingesprongen. Er is een groeiende vraag in de markt naar professionele begeleiding bij het afvallen. De afslankcentra schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. Afslankcentra zijn er in vele soorten en maten.

Er zijn nog vele vragen open als het gaat om het beoordelen van de kwaliteit van afslankcentra. Hoe kun je nu een goed afvalcentrum vinden? Onderstaand worden enkele factoren besproken die je in overweging moet nemen bij het kiezen van een afslankcentrum.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een afslankcentrum?

Als je een afslankcentrum uitkiest, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Onderstaand volgen enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een afslankcentrum.

1.Kijk naar de locatie – zoek bij voorkeur een centrum dat bij je in de buurt ligt. Als je namelijk een afslankcentrum uitzoekt dat ver van je huis verwijderd is, dan levert dat extra stress op bij het volgen van je afvalprogramma. Bijvoorbeeld omdat je dan elke dag een uur kwijt bent aan reizen en in de file staan. Nog afgezien van de extra kosten voor het vervoer.
2.Kijk naar de kosten – afslankcentra bieden je allerlei faciliteiten en programma’s, maar daar moet je wel voor betalen. De tarieven kunnen zeer uiteen lopen. De duurste zijn niet altijd de beste. Probeer een goede inschatting van alle kosten te maken en reken goed uit of je je dat kunt veroorloven. Als de financiële last te zwaar is, kan dat namelijk stress voor je opleveren. Het zou dan moeilijk voor je kunnen worden om het afvalprogramma vol te houden en dat zou jammer zijn van alle moeite.
3.Kijk naar de kwaliteit en het aanbod – niet alle afslankcentra bieden dezelfde kwaliteit. Niet alle afslankcentra hebben hetzelfde aanbod aan producten. Er zijn centra die trainingsprogramma’s bieden en andere die dat niet doen. Dat kunnen bijvoorbeeld aerobics of power yoga klassen zijn. Andere centra geven cursussen over gezond en evenwichtig eten en maaltijdbereiding. Vergelijk het aanbod van verschillende afslankcentra en kies er één uit die aansluit op je behoeftes,

Een duur afslankcentrum is geen garantie voor kwaliteit

Ga niet zonder meer af op de tarieven als je een afslankcentrum uitkiest. Dat is namelijk geen indicatie voor de kwaliteit van het aanbod. Kies een afslankcentrum bij voorkeur uit op basis van de kwaliteit en het aanbod. Ga, voordat je een abonnement afsluit, eerst op bezoek en bekijk het hele centrum. Vraag of er een proefprogramma wordt aangeboden, zodat je het bijvoorbeeld twee weken of een maand lang kunt uitproberen. Ook via internet kun je veel te weten komen over de kwaliteit en het aanbod van de verschillende afslankcentra bij je in de buurt.

Schrijf een reactie