Afslank Artikelen

Hoe begin je een gezond leven te leiden?

Gezondheid is niet zozeer het resultaat van eenmalige korte termijn oplossingen, maar van een langdurig volgehouden levensstijl. Hetzelfde geldt voor slank zijn. Het beste wat je voor jezelf kunt doen is het ontwikkelen van een levensstijl die je je leven lang volhoudt en waarmee je heel oud wordt. Volg onderstaande richtlijnen om te leren hoe je dat kunt doen.

Een gezondere leefstijl waar je slanker van wordt

Als je slanker en gezonder wilt worden, zijn er twee dingen belangrijk. Ten eerste moet je gezond en evenwichtig gaan eten, en ten tweede moet je in beweging komen. Beide factoren kun je in kleine stapjes in je leven introduceren. Volg daarbij de onderstaande tips:

1.Het aantal calorieën dat je dagelijks binnen krijgt moet kleiner zijn dan het aantal dat je verbruikt.
2.Begin met meer calorieën te verbruiken door regelmatig te trainen of te sporten. Ook veel lopen en fietsen helpt.
3.Neem minder calorieën in door de vetinname te beperken. Leer wat goede en slechte vetten zijn en vermijd alle slechte vetten. Zorg dat je dagelijks een kleine hoeveelheid goede vetten krijgt. Vooral Omega 3 is belangrijk voor het lichaam. Goede bronnen hiervoor zijn olijfolie, walnoten, vlaszaadolie en visolie.
4.Eet mager vlees, of kip of kalkoen zonder vel. Wissel het af. Eet minstens één dag per week vleesloos. Je kunt het vlees dan vervangen door peulvruchten, tofu of vleesvervangers.
5.Vis is zeer gezond en een goede bron van eiwitten. Vet vis uit koude wateren is een goede bron van Omega 3 (haring, zalm, makreel, heilbot en bokking). Roofvissen zoals baars, snoekbaars en snoek bevatten veel kwik – vermijd deze.
6.Eet veel groenten en fruit. Je mag hiervan zo veel eten als je wilt.
7.Schrap alle suiker en zoetigheden uit je dieet. Geen cake, gebak, taart, koekjes, repen en frisdranken meer.
8.Goede koolhydraten zijn volkoren graanproducten, bruine rijst, volkoren pasta en volkoren brood. Dit zijn goede energiebronnen die veel vezels bevatten en langzaam worden verteerd.
9.In plaats van frituren kun je al je voedsel beter stomen, koken, wokken of in de oven bakken. Koken in een snelkookpan is zeer gezond, evenals in een Römertopf. Daarnaast kun je vlees en vis ook vetvrij grillen op houtskool of steenplaat.
10.Het geel van eieren bevat weliswaar cholesterol, maar of eigeel het slechte cholesterolniveau verhoogt is wetenschappelijk niet bewezen. Steeds meer stemmen gaan tegenwoordig op dat eigeel in beperkte mate juist heel goed voor de gezondheid is en dus kun je het beste enkele eieren per week eten.
11.Drink halfvolle of magere melk en yoghurt en eet kaas met een laag vetgehalte.
12.Boter in beperkte mate werkt cholesterolverlagend, zo blijkt uit de nieuwste onderzoeken. Gebruik altijd natuurlijke producten zoals boter en olijfolie. Margarine bevat transvetten en vele andere kunstmatige stoffen, evenals allerlei sauzen en bak- en braadproducten.
13.Smaakmakers uit een potje bevatten vaak gehydrogeneerde vetten en zetmeel, kunstmatige smaakstoffen en monosodiumglutamaat (MSG). Dit laatste is een gevaar voor het lichaam. Gebruik gewoon matig zeezout (vol met mineralen), peper en verse kruiden zoals basilicum en tijm.
14.Heb je trek in zoet? Maak dan een dessert van stukjes fruit, of yoghurt met honing en fruit. Je kunt ook koekjes bakken met volkoren meel en honing.

Volg bovenstaande tips op om te beginnen met gezonder te leven en te eten en je zult vanzelf afvallen.

Schrijf een reactie