Afslank Artikelen

Hoe Garandeer Je het Succes van je Dieet?

succesvol dieet

Het beginnen van een dieet is makkelijker dan het volhouden van een dieet – de succespercentages zijn laag. Door het vermijden van de meest voorkomende fouten, stijgen je kansen op succes.

Alle mislukte diëten zijn terug te voeren op éen of meer van de volgende fouten. Wanneer jij wilt slagen zul je deze blunders moeten zien te voorkomen

Blunder nr. 1 – Geen rekening houden met wat je drinkt

Veel mensen beginnen de dag met vruchtensap Wie kan een glas sinaasappelsap bij het ontbijt weerstaan? Bovendien is het voedzaam. Van een kop koffie wordt je wakker, we kunnen niet zonder.

Heb je er ooit over nagedacht dat deze dranken ook calorieën bevatten? Terwijl je tijdens de maaltijd ijverig calorieën aan het tellen bent, krijg je ongemerkt in de vorm van vruchtensappen, cola, energiedrankjes en koffie / thee veel calorieën binnen.

Deze drankjes zitten veelal boordevol calorieën en hebben meestal geen enkele voedingswaarde. Van de meeste wordt je niet verzadigd; hoewel je calorieën binnenkrijgt blijf je toch hongerig.

De oplossing: Tel ook de calorieën van dranken en zorg dat je je aan je daglimiet houdt. Het beste is om helemaal geen frisdrank en energiedrankjes te drinken; die zitten boordevol calorieën en vertegenwoordigen geen enkele voedingswaarde. De beste optie: alle dranken vervangen door gewoon water. Hoewel water geen voedingsstoffen bevat, bevat het ook geen calorieën en heeft het vele voordelen voor de gezondheid.

Blunder nr. 2: Jezelf je favoriete eten ontzeggen

Veel lijners doen dit om snel af te vallen. Het is niet nodig uit te leggen dat calorierijk voedsel en lijnen niet goed samengaan. Het nadeel van dit goedbedoelde voornemen is het risico op het boemerang-effect.

Wanneer je jezelf van alles ontzegt, zal je lichaam een onbeheersbare trek in ongezond eten ontwikkelen. Zelfs de meest standvastige lijner zal het moeilijk vallen deze trek te weerstaan. Wanneer je je overgeeft aan deze lekker trek valt je dieetplan in duigen.

De oplossing: Controleer je dieet zo dat je je trek beheersbaar houdt. In plaats van je vette favorieten in de ban te doen, sta jezelf toe af en toe te ‘zondigen’, maar houd je wel aan je dagelijkse calorielimiet. Dit is best moeilijk, maar gemakkelijker dan jezelf alles ontzeggen.

Blunder nr. 3: Je genen de schuld geven

Zo moeder zo dochter; zo vader zo zoon – obesitas zit in de familie. Je genen de schuld geven is je kop in het zand steken – de feiten niet onder ogen willen zien. Daarmee kom je niet verder.

De oplossing: Genen spelen een rol bij overgewicht, maar je levensstijl is de belangrijkste factor. Het sommetje is eenvoudig: wanneer je meer binnenkrijgt dan je verbrandt blijf je met de rest zitten. Overgewicht zit in de familie omdat leden van een familie vaak een vergelijkbaar eetpatroon en levensstijl hebben.

Ouders kunnen een belangrijke rol spelen bij het doorbreken van deze familietrek. Ga met het hele gezin meer bewegen door er bijvoorbeeld vaker op uit te trekken. In dit opzicht helpt ook het instellen van gezonde eetgewoonten.

Voorkom deze blunders en maak je dieet tot een succes.

Schrijf een reactie