Afslank Artikelen

Hoe je in drie weken 11 kilo kunt verliezen

Als je kampt met zwaarlijvigheid mag het onmogelijk schijnen om in drie weken 11 kilo te verliezen. Dat is bijna 4 kilo per week! Het is echter wel mogelijk. Volg onderstaande adviezen op, en je zult de resultaten zien. Waarschuwing: raadpleeg altijd je huisarts voordat je met afvallen begint. Extreem snel gewicht verliezen kan zeer schadelijke effecten voor de gezondheid hebben.

Het is niet nodig om jezelf uit te hongeren
Afvallen betekent niet jezelf uithongeren en je lichaam alle voedsel ontzeggen. Dat ontregelt alleen maar je stofwisseling en creëert allerlei andere schadelijke bijwerkingen. Als je wilt afvallen, heeft je lichaam juist heel veel voedingsstoffen nodig. Het gaat er juist om dat je gezonde voeding eet en je lichaam geeft wat het nodig heeft.

Zeg nee tegen ‘diëten’ …
Het is nog steeds een algemeen heersende misvatting dat diëten betekent: heel weinig eten en bepaalde voedingsgroepen volledig uitsluiten. Die opvatting is met het vele wetenschappelijk onderzoek dat tegenwoordig beschikbaar is al lang onderuit gehaald. Het is aangetoond dat het ontzeggen van voedingsstoffen het lichaam niet helpt, maar juist leidt tot overgewicht. Het echte diëten bestaat uit … eten wat je lichaam nodig heeft. En dat betekent heel veel gezonde en verse producten, gevarieerd en met mate. In zeer korte tijd zal hiermee je stofwisseling goed op gang komen en beginnen met het verbranden van veel calorieën. Je zult automatisch slanker worden, vooral als je daarbij ook nog gaat trainen.

Gezond en voedzaam eten
Veel mensen weten helemaal niet wat gezond en voedzaam eten eigenlijk is. Ze denken aan konijnenvoer, wollen sokken of makrobiotische hippies. Maar gezond voedsel betekent voedsel dat direct uit de natuur afkomstig is en niet door de voedingsindustrie werd bewerkt. Dat zijn honderden, zo niet duizenden verschillende producten. Als je gezond wilt eten, hoef je je dus absoluut niets te ontzeggen. Integendeel, in feite is gezond voedsel veel lekkerder. Je kunt het zonder schuldgevoel eten en zonder je zorgen te maken over je lijn.

Het beste afvalprogramma
Het komt steeds onomstotelijker vast te staan: het beste afvalprogramma bestaat uit de combinatie van een voedzame, gezonde en gevarieerde voeding met veel lichamelijke beweging en activiteit. Gezond eten bevat alle vitamines, mineralen en voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Het lichaam heeft die onder andere nodig voor een goed functionerende stofwisseling. En alleen met een goed functionerende stofwisseling kun je afvallen. Een gebrek aan vitamines en mineralen leidt daarentegen tot ontelbare ziektes en kwalen, en ook tot de vicieuze cirkel die overgewicht heet.

Stimuleer je stofwisseling
De effectiviteit van een afvalprogramma kan worden afgemeten aan de mate waarin het de stofwisseling stimuleert. De stofwisseling stimuleer je niet door jezelf uit te hongeren en voedingsstoffen te ontzeggen. Je stofwisseling kun je het beste stimuleren door onder andere gezond en gevarieerd te eten, door het eten van vezelrijke voedingsmiddelen en door het drinken van veel water.

Calorieëninname en calorieënverbruik
Naast het eten van gezond voedsel is het van cruciaal belang om in beweging te komen en een goed trainingsprogramma te volgen. Het mes snijdt dan aan twee kanten: een lagere inname van calorieën door gezond te eten en een hoger calorieënverbruik door intensief te trainen. Beide stimuleren de stofwisseling en zetten die aan tot een nog snellere verbranding van vet. Door je dagelijkse calorieëninname en –verbruik bij te houden, kun je bovendien heel precies uitrekenen hoeveel gram vet je lichaam per dag of per week kan verbranden. Op die manier stuur je zelf het tempo van het afvalproces.

Drink veel water
Het drinken van veel water helpt enorm bij het afvallen. Water is nodig om de vochthuishouding van het lichaam op peil te houden. Vooral het stofwisselingsproces heeft water nodig om goed te kunnen functioneren. Veel water drinken helpt ook het lichaam om zich te ontdoen van gif- en afvalstoffen.

Schrijf een reactie