Afslank Artikelen

Hoe onvoorwaardelijk gewicht verliezen door het eten van minder calorierijke snacks?

We moeten toegeven, eten is het prachtigste dat ooit voor de mensheid is gemaakt. Met het eten kunnen we onze stress beheersen, sommige levensmiddelen zijn bedoeld om ons te motiveren, en het eten kan een vorm van aangenaam tijdverdrijf zijn. Maar het enige wat we van al die welluidende dingen over voeding krijgen, is een grotere en dikkere taille. Het is waar dat eten zeer lonend kan zijn, vooral als het goede voeding betreft, maar aan de andere kant is het ook waar dat het eten ons dikker en zwaarlijviger maakt.

Als je naar de supermarkt gaat en je hebt 200 dollar uit te geven, dan zal je zien dat bijna 75% daarvan naar voedsel alleen gaat. Dit bestaat uit fel gekleurde en zeer flitsende snacks, uw favoriete chips in alle verschillende smaken, ijs en chocolade en andere aanverwante zaken. Deze dingen zullen je helemaal niet gezond en slanker maken; integendeel, ze zullen bijdragen tot uw gewichtstoename.

Als je rekening houdt met hetgeen hierboven gezegd werd, betekent dat dan dat je je moet uithongeren tot de dood om gewoon gezond en slank te blijven? Betekent dit dat je alle snacks uit je leven moet bannen om in vorm te blijven? Betekent het dat je niets dan groenten moet eten en alle heerlijke hapjes moet vergeten? Welnu, dat is geen dieet, maar zelfdoding. Een dieet volgen betekent bezuinigen op levensmiddelen die niet gezond zijn voor ons.

Waarom deze snacks met 100 calorieën of minder niet eens proberen?

– ½ kopje suikervrije Jell-o en 2 eetlepels slagroom topping met verlaagd vetgehalte
– ½ appel besmeerd met 2 theelepels pindakaas
– ½ kopje sinaasappelsap, probeer het eens bevroren
– ½ kopje vetvrije pudding
– Voltarwetoast belegd met suikervrij smeersel
– Magere yoghurt
– Een portie appelmoes
– Een portie Campbell’s soep naar keuze
– 6 stuks gezouten crackers met 2 theelepels pindakaas erop
– Halve kalkoensandwich van brood met laag caloriegehalte, met een beetje mosterd en groenten
– Graham crackers met laag vetgehalte, belegd met met jumbo marshmallows en hagelslag en chocoladesaus met laag suikergehalte

Wil je nog meer snacks? Hier zijn snacks met minder dan 50 calorieën

snacks met 50 calorieën
– Handvol koekjes in dierenvorm
– Een blik gepofte popcorn met een minimum aan zout
– Handvol pinda’s
– Een blik druiven
– ½ kopje fruitcocktail zonder siroop
– ¼ kopje magere cottage cheese

snacks met 25 calorieën
– Een klein glas tomatensap
– 12 stukjes gebakken pretzels
– Een blik gepofte popcorn
– Suikervrij Jell-o-pak

Wie zegt nu nog dat gewicht verliezen alles te maken heeft met het voortdurend eten van groenten en fruit? Ja, ze zijn misschien wel het gezondste voedingsmiddel, maar om op het goede spoor te blijven, verdienen we soms toch een kleine verleiding die ons niet schaadt of ons dieet in gevaar brengt.

Schrijf een reactie