Afslank Artikelen

Hoe overleef ik mijn afslankprogramma?

Het valt niet mee aan een afslankprogramma te beginnen, laat staan het vol te houden. Iedereen heeft de hulp en aanmoediging van vrienden nodig. Het is heel belangrijk om een dieetprogramma te vinden dat het beste bij jou past, en niet het programma dat toevallig de afgelopen week bij Oprah te zien was. We zijn allemaal uniek en dat geldt ook voor de manier waarop ons lichaam functioneert.

 

Hier vind je een paar goede tips die je kunnen helpen je afslankprogramma vol te houden

Afslanktip 1: Wees realistisch!

Om het maar eens in goed Hollands te zeggen : Get real! Dat is de eerste regel van elk afslankprogramma. De meestgemaakte fout die mensen die af willen vallen maken is het stellen van onrealistische doelen. We willen er binnen een maand uitzien als een topmodel, of toch zeker 20 kilo kwijt zijn. Jammer, maar helaas; dat gaat je niet lukken. Dieeters zijn vaak onrealistisch over de tijd die het kost af te vallen. Het is prima om op de lange termijn te denken, maar we beginnen allemaal bij het begin. Stel vooral in het begin kleine doelen waarvan je zeker bent dat je ze kunt bereiken. Voor we konden rennen moesten we leren kruipen. Elke kleine stap leidt ons dichter naar ons doel. Elke mijlpaal die we bereiken zal ons meer zelfvertrouwen geven en energie om er nog harder tegen aan te gaan.

Afslanktip 2: Bereid je goed voor!

Een goede voorbereiding is nodig voor elke grote onderneming. Het allereerste wat je zou moeten doen is je geest, je lichaam en je keuken voor te bereiden op je afslankprogramma. Stel vrienden en familie op de hoogte van je plannen. Op deze manier creëer je een supportsysteem en laat je elk aspect van je leven meehelpen aan het bereiken van je doel.

Afslanktip 3: Beloon jezelf!

Wanneer je weet dat je een beloning zult krijgen ben je bereid beter je best te doen. Laat je dus verwennen in de sauna, koop een boek, of koop eindelijk die blouse die je al zo lang wilt, wanneer je weer een mijlpaal bereikt hebt. Je verdient het!

Afslanktip 4: Vergeet je ontbijt niet!

Je hebt het vast al eerder gehoord, maar daar gaat-ie nog een keertje: Sla nooit de belangrijktste maaltijd van de dag over. Een goed ontbijt geeft je energie voor de dag, activeert je stofwisseling, en weerhoudt je van ongezond snacken en bunkeren tijdens de lunch.

Afslanktip 5: LEEF gezond!

Gezond leven is meer dan alleen gezond eten. Het is minstens zo belangrijk om veel te bewegen en te zorgen dat je uitgerust en ontspannen bent. Daardoor krijg je de energie het programma vol te houden. Wordt actief, ga sporten, eet gezond, slaap voldoende, ontspan en lach. Het leven is prachtig!

Met deze tips ben je vast in staat je nieuwe afslankprogramma vol te houden. Succes!

Schrijf een reactie