Afslank Artikelen

Hoe val je het beste af?

Kun je door fitness je droom van een slank en fit lichaam waarmaken?

Wereldwijd wordt er elk jaar meer dan 30 miljard dollar uitgegeven aan aflankproducten en dieetprogramma’s. Met zo’n omzet is het niet vreemd dat veel bedrijven een graantje mee willen pikken. Reclames kom je overal tegen: gebruik product X en je valt binnen 2 weken 10 kilo af! Slik product Y en je kunt verder alles blijven eten!

De meeste mensen besteden hun geld aan verschillende soorten cremes, supplementen, pleisters en drankjes. In vrijwel alle gevallen loopt dat uit op een teleurstelling. Als ze al afvallen, zit het er zo weer op.

Minder goedgelovigen gaan op dieet. Eet alleen gezonde producten, vermijd die of die voedingstof en eet vooral veel carbohydraten, verzadigde vetten, vezels of noem maar op. Het idee dat je door het volgen van een dieet af kunt vallen is al heel oud. De oude Egyptenaren gingen al op dieet. Het volgen van een dieet kan beslist positieve resultaten opleveren, maar het is niet het hele verhaal…

Afvallen door gezond bewegen – nog steeds de beste manier!

Als je een dieet volgt, en je valt af, zul je je op een gegeven ogenblik afvragen: hoe lang moet ik dit volhouden? Wat geeft me de garantie dat als ik nu stop ik niet zo weer op mijn oude gewicht ben? Terechte vragen, en het antwoord luidt helaas dat als je alleen een dieet volgt je weer snel terug bij af zult zijn.

Er zijn vele studies gedaan naar wat nu de beste manier is om af te vallen. Elke keer weer werd vastgesteld dat je er zonder fitness of sporten niet komt.. Van fitnessen val je af en als je het een tijdje volhoudt zul je er weer snel slank en sexy uitzien. En niet alleen dat, het is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Dat betekent niet dat je elke dag naar de sportschool moet. Fitnessen doe je ook als je een stevige wandeling maakt. Wandelen is een van de beste manieren om calorieën te verbranden. Een stevig tempo is goed, maar het gaat meer om de afstand die je af kunt leggen dan de snelheid waarmee je dat doet.

De beste manier om af te vallen? Bewegen!

Je kunt natuurlijk niet elke dag de hele dag wandelen. Dat hoeft ook niet. Met een paar kleine veranderingen in je dagelijkes gewoontes kan er al veel winst geboekt worden. In plaats van naar je werk te rijden zou je (een gedeelte) kunnen lopen. In plaats van een collega verderop een email te sturen, kun je even langsgaan. En uiteraard neem je voortaan de trap in plaats van de lift.

Je kunt vast zelf nog allerlei dingen verzinnen, waardoor je bij het doen van je dagelijkse bezigheden meer beweegt. De beste manier om af te vallen? Gezond etern en vooral meer bewegen!

Schrijf een reactie