Afslank Artikelen

Hoe werkt de Biggest Loser?

De tv-show “The Biggest Loser” zorgt voor veel opgewonden mensen. Ze willen weten hoe de deelnemers zo veel en zo snel gewicht verliezen. Dus, hoe gaat ‘The Biggest Loser’ te werk?

Snel gewichtsverlies.
“The Biggest Loser” doet hun deelnemers afslanken op een zeer korte periode van tijd. De meeste van hen verliezen elke week verscheidene kilo’s. Het is niet ongewoon voor de deelnemers meer dan 5 kilo per week af te vallen.

Veranderingen in levensstijl.
Deze massale gewichtsverlies-cijfers gebeuren door veranderingen in levensstijl. Dit omvat enorme veranderingen in dieet en veel lichaamsbeweging. Deze veranderingen in levensstijl komen snel, omdat “The Biggest Loser” deelnemers in “de ranch” worden geplaatst en volledig gescheiden zijn van hun leven, hun families en hun normale gewoontes.

Veel lichaamsbeweging.
Elke dag doen de deelnemers aan strikte lichaamsbeweging. Dit verandert hun vorm dramatisch. In de loop van de eerste paar weken zie je deze mensen veel gewicht verliezen, sommige verliezen zelfs zo veel als 50 kilo’s.

Goed eten.
De deelnemers worden door persoonlijke trainers getoond hoe ze goed kunnen eten. Ze hebben niet veel andere opties. Daarbij hebben ze veel steun voor het eten van de juiste hoeveeelheid.

Leven.
Terwijl het spel nogal intens is, hoeven ze zich niet veel andere zorgen te maken. Problemen van thuis komen soms voor, maar voor het grootste deel hoeven ze zich geen zorgen te maken over hun familie, hun baan of geld. Ze hebben dat hier allemaal onder controle.

Waarom werkt dit niet voor jou.
Veel mensen zouden hetzelfde antwoord willen vinden voor zichzelf. De kans om aan “The Biggest Loser” te kunnen deelnemen is niet erg groot. Het thuis doen is een beetje anders:
Ja kan slechts gewicht verliezen van ongeveer 0,5 tot 1 kilo per week. Studies hebben aangetoond dat het een stuk makkelijker is om het gewicht eraf te houden op dit tempo.
Het is veel moeilijker voor jou om veranderingen in levensstijl te maken. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is, maar je moet beseffen dat het voor jou gemakkelijker is om eronder uit te komen, niet te sporten of naar een pizza te grijpen.
Het kan zijn dat je veel sport, maar de kans is groot dat andere dingen in de weg komen te staan. Koken, schoonmaken, kinderen en banen zijn alle verantwoordelijkheden die we hebben. Terwijl mensen op “The Biggest Loser ‘ geen andere verantwoordelijkheden hebben.
Goed eten is een groot deel van de veranderingen in levensstijl. Het is echter een stuk moeilijker om altijd goed te eten als u “buiten” bent, dan het is op de ranch. Nogmaals ga je jezelf makkelijker terugtrekken en naar een pizza of een donut grijpen.
Daarnaast komt het leven in de weg te staan.

Maar …
Hoewel je “The Biggest Loser” niet voor jou kan laten werken, kan je wel hun adviezen volgen. Je kunt onthouden wat ze leren en dit toepassen op je leven. Besef alleen wel dat het een beetje moeilijker zal zijn. Je wordt uitgedaagd en verleid. Je zal ook langzamer gewicht verliezen. Raak niet ontmoedigd. Het is niet omdat er weinig kans is om aan “The Biggest Loser’ deel te nemen dat dit betekent dat je jouw leven niet kan veranderen.

Schrijf een reactie