Afslank Artikelen

Hoodia, één van de populairste afslankmiddelen ter wereld

Duizenden mensen ter wereld koesteren de onbereikbare droom om af te vallen. Voor sommige mensen is het volgen van een dieet in combinatie met een trainingsprogramma gewoonweg niet effectief. Er zijn mensen die jarenlang hebben getraind en een dieet hebben gevolgd, en toch zijn ze maar een paar kilo kwijt geraakt. Voor die mensen is het noodzakelijk geworden naar andere middelen op zoek te gaan.

Het probleem van deze groep mensen heeft ertoe geleid dat er tegenwoordig een scala aan middelen te koop is. In de Verenigde Staten alleen al worden er jaarlijks miljoenen dollars uitgegeven aan afslankmiddelen, of deze nu werken of niet. De afslankindustrie is de laatste jaren een echte ‘booming business’ geworden, en dat is wereldwijd het geval.

Ben je ook één van die mensen die moe is geworden van het jaren lang trainen en diëten zonder noemenswaardige resultaten? Moe van het steeds moeten letten op wat je eet, moe van het steeds gedisciplineerd moeten zijn? Teleurgesteld, omdat je lijf er nog steeds niet goed uitziet, je nog steeds niet in bikini naar het strand durft? Stop dan nu met piekeren, want er is een nieuw middel beschikbaar. Dat middel zou je kunnen helpen om uiteindelijk toch je doel te bereiken. Het heet Hoodia en het is op dit moment wereldwijd het populairste afslankmiddel.

De ontdekking van hoodia als afslankmiddel

Hoodia is in korte tijd zeer populair geworden, doordat er in de Verenigde Staten heel veel aandacht aan is besteed op televisie. Hoodia werd besproken in onder meer The Today Show, 60 Minutes en Oprah. Ook de BBC besteedde er veel aandacht aan. Hoodia wordt beschouwd als het meest effectieve natuurlijke afslanksupplement dat er bestaat. Heel veel mensen zijn er dan ook heel enthousiast over.

De kracht van Hoodia was al eeuwenlang bekend bij de Bosjesmannen in Namibië en Zuid-Afrika, in het bijzonder bij de Bosjesmannen in de Kalahari woestijn. Zij gebruikten deze plant al eeuwenlang, en wel als hongeronderdrukkend middel. In het midden van de jaren ‘90 voerde de Raad voor Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek een onderzoek uit naar alle inheemse planten en voedingsmiddelen die door de Sans Bosjesmannen werden gegeten.

Daarbij ontdekte men dat Hoodia niet giftig is voor de mens en een hongeronderdrukkende werking heeft. Men heeft onderzoek met Hoodia uitgevoerd op ratten en daarbij bleek dat de plant een wonderbaarlijke werking heeft. De ratten aten veel minder en verloren gewicht. Men heeft toen dus geconstateerd dat Hoodia ook mensen met obesitas kan helpen gewicht te verliezen.

Hoodia als wereldwijd afslankmiddel

Dankzij de resultaten van deze onderzoeken zijn fabrikanten wereldwijd begonnen met het verwerken van Hoodia in hun producten. Veel bedrijven zijn in eigen land op zoek gegaan naar de Hoodia cactus. Over het actieve ingrediënt in Hoodia zijn zelfs juridische gevechten ontstaan.

Voordat je begint met het gebruik van Hoodia, is het raadzaam om eerst je huisarts en een diëtist(e) te raadplegen.

Schrijf een reactie