Afslank Artikelen

Huishoudelijke taken die helpen met afvallen

Huishoudelijke taken kunnen daadwerkelijk helpen bij gewichtsverlies. Het is niet zo dat het schoonmaken van jouw huis je zal veranderen in een super slank model, maar het schoonmaken van jouw huis en het goed schoonmaken ervan kan je wel helpen calorieën te verbranden. Sommige klusjes verbranden meer calorieën dan anderen, maar alles wat je doet zal helpen.

Hoe het werkt.
Elke keer dat je je verplaatst neemt het aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft toe. Hoe meer je je dus verplaatst, hoe meer je verbrandt, hoe groter de kans is om gewicht te verliezen. Afslanken vereist steeds dat je meer calorieën verbrandt dan dat je inneemt, maar als je een normaal dieet hebt en je gaat meer bewegen, is dat al een stap in de goede richting.

Beweeg.
Om te beginnen met afvallen of te blijven afvallen is het echt nodig om te bewegen. Hoe meer je beweegt, hoe beter.

Binnenshuis taken die calorieën verbranden.
Elke karwei zal zorgen voor het verbranden van een aantal calorieën gebaseerd op het soort beweging, hoe veel je het doet en ook hoe hard de inspanning is.
Stofzuigen verbrandt ongeveer 375 calorieën per ½ uur. Een ½ uur lijkt misschien een hele lange tijd om te stofzuigen, maar ja kan goed werk doen en het hele huis stofzuigen terwijl je zoveel verbrandt als met joggen of langzaam lopen.
Vensters wassen is een erg gehate taak maar zal 200 calorieën per ½ uur vebranden.
Dweilen met de hand en met behulp van een dweil verbrandt zo’n 150 calorieën per 30 minuten.
Bedden opmaken, koken, afstoffen en wassen verbranden ongeveer 75 minuten voor elke 30 minuten.
Boodschappen doen zal ongeveer 75 tot 150 calorieën voor elke 30 minuten verbranden.

Buitenshuis taken die calorieën verbranden.
Buitenshuis klusjes verbranden vaak veel meer calorieën dan binnenshuis klusjes. Ze worden niet zo regelmatig uitgevoerd en sommigen worden maar zeer zelden gedaan. Ze verbranden echter veel calorieën.
Harken verbrandt ongeveer 150 tot 200 calorieën voor elke 30 minuten.
Wassen en waxen van de auto verbrandt zo’n 150 calorieën per ½ uur.
Gras maaien, zolang u gebruik maken van een duw-maaier, verbrandt ten minste 135 calorieën. Als je het moeilijker, sneller, of op een ingewikkelder werf doet, kan je tot 275 calorieën voor iedere 30 minuten verbranden.
Tuinieren kan 150 calorieën tot 300 calorieën voor elke 30 minuten verbranden.

Manieren om hiervan te profiteren.
We hebben het allemaal moeilijk met het vinden van genoeg tijd om alles gedaan te krijgen in een week. Nu heb je een goede reden om jouw huis grondig schoon te maken als een vorm van lichaamsbeweging. Maak werk van grondig stofzuigen, dweilen, schoonmaken en andere klusjes. Als je 90 minuten besteedt aan schoonmaken, zal je ongeveer 500 tot 700 calorieën verbranden, afhankelijk van je tempo en welke activiteiten je doet.

Schoonmaken is iets dat we allemaal moeten doen. Als je echter schoonmaakt met een doel, nadenkt over hoe je calorieën verbrandt en de klus echt goed doet, dan zal je calorieën verbranden.

Schrijf een reactie